Κρήτη | «Τα παπούτσια αυτά είναι ό,τι απέμεινε από το παιδί μου» – Ξέσπασε η μάνα του άτυχου 37χρονου | Video

κρήτη-τα-παπούτσια-αυτά-είναι-ότι-απ-1699300

Με πόνο ψυχής η χαροκαμένη μητέρα καταφέρθηκε εναντίον ενός εκ των κατηγορουμένων, με τον οποίο εξάλλου φέρεται να σημειώθηκε διαπληκτισμός, έξω από το ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου.

«Φονιά» ούρλιαζε η μητέρα του αδικοχαμένου εκπαιδευτή οδήγησης, ενώ και ο αδερφός του 37χρονου ξέσπασε κάποιες φορές φωνάζοντας κατά τη διάρκεια της δίκης. Σύμφωνα, μάλιστα, με κάποιες πληροφορίες, μετά τη διακοπή της δίκης, η οποία θα συνεχιστεί την Παρασκευή 16 Ιουνίου, ένας από τους κατηγορούμενους φώναξε με όλη του τη δύναμη «είμαι αθώος». Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι ο εν λόγω κατηγορούμενος δεν κατέστη δυνατό να ηρεμήσει ούτε με τη συνδρομή της Αστυνομίας.

Έντονα φορτισμένες συναισθηματικά στιγμές επικράτησαν ακόμη όταν η μητέρα του Γιώργου Ξυδάκη έβγαλε από την τσάντα της μια κορνίζα με φωτογραφία του παιδιού της. Κάποια στιγμή, μάλιστα, η γυναίκα έβγαλε από την τσάντα τα παπούτσια που φορούσε ο άτυχος εκπαιδευτής οδήγησης και είπε με δάκρυα στα μάτια ότι τα παπούτσια αυτά είναι «ό,τι της απέμεινε» από το παιδί της.

«Το σκότωσαν το παιδί και το παρατήσανε» ανέφερε η μητέρα του θύματος συμπληρώνοντας ότι ο «θεός δεν λησμονεί!».

Στο εδώλιο κάθονται τέσσερις φίλοι του θύματος. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αφού ο Ξυδάκης ο οποίος κινείτο σε μοτοσικλέτα επί της λεωφόρου Σενετάκη (πρόκειται για το δρόμο που συνδέει την Εθνική Οδό με το αεροδρόμιο Ηρακλείου) εκσφενδονίστηκε στο πλάι του δρόμου, οι φίλοι του τον άφησαν αβοήθητο με αποτέλεσμα εκείνος να ξεψυχήσει μαρτυρικά.

 

Όπως υποστηρίζει η πλευρά της οικογένειας του 37χρονου και σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα-τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας κ. Κωνσταντίνο Χασιώτη, υπήρξε επαφή της μοτοσικλέτας του θύματος με το αυτοκίνητο ενός εκ των φίλων του, με τους οποίους είχε μάλιστα συναντηθεί νωρίτερα.

Ωστόσο, οι κατηγορούμενοι αρνούνται την παρουσία τους στο χώρο του δυστυχήματος αλλά και το ότι υπήρξε επαφή μεταξύ των επίμαχων οχημάτων.

«Σκότωσαν τον άνθρωπο και τον άφησαν αβοήθητο και πέθανε μετά από ώρες από αιμορραγία. Προσπαθήσαν να σπιλώσουν και τη μνήμη του, ότι παρότι ήταν δάσκαλος οδηγών, δεν γνώριζε να χειρίζεται και να ιππεύει δίκυκλη μοτοσικλέτα, δεν γνώριζε τον τρόπο ισορροπίας, δεν ήξερε μηχανολογία…» ανέφερε ο κ. Χασιώτης στο neakriti.gr και στην ΚΡΗΤΗ TV προσθέτοντας ότι η από την πλευρά της οικογένειας προσπάθησαν να «αποδείξουν με ακράδαντα στοιχεία ότι τα οχήματα ήρθαν σε επαφή. Δηλαδή το δίκυκλο όχημα του θανόντος δασκάλου οδηγών με επιβατικό όχημα αρχικά και μετά με μια πλάγια επαφή με το προπορευόμενο φορτηγό ΙΧ όχημα».

«Εμείς εξήγηση δίνουμε για το τι συνέβη με βάση συγκεκριμένα περιστατικά και συγκεκριμένα ευρήματα. Οι μάρτυρες της υπερασπίσεως λένε ότι δεν ξέρουμε τι συνέβη κι έφυγε από το δρόμο, ότι πιθανώς να ήταν αφηρημένος. Ε αυτό δεν είναι εξήγηση!» ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας Ξυδάκη κ. Νίκος Διαλυνάς.

Στον αντίποδα, η υπεράσπιση των κατηγορουμένων κάνει λόγο για «σενάρια» που δεν ευσταθούν. Όπως δήλωσε η εκ των συνηγόρων υπεράσπισης κ. Σταματία Μάρκου «τέτοιου είδους σενάριο δεν έχω εντοπίσει ποτέ στην καριέρα μου. Πρόκειται για ένα σενάριο που δυστυχώς το πίστεψαν οι οικείοι (σ.σ. του θύματος) και κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν τον πόνο τους. Δηλαδή τους «πουλήσαν» μια έκθεση ότι το τροχαίο έχει γίνει με συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία τα έχουν οι ίδιοι δημιουργήσει εξαρχής».

Από την πλευρά του, έτερος συνήγορος υπεράσπισης, ο κ. Κωστής Παπαμαστοράκης δήλωσε ότι «από την πρώτη στιγμή πιστεύουμε ότι δεν φταίνε οι κατηγορούμενοι κι ότι δεν έχει τελεστεί η πράξη. Είναι μια άποψη της πολιτικής αγωγής και του τεχνικού συμβούλου (…) Δεν αποδεικνύεται από πραγματικά περιστατικά».

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι (δύο εκ των οποίων αδέρφια) αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εγκατάλειψη του θύματος, ενώ δύο εξ αυτών κατηγορούνται επιπρόσθετα για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Η χθεσινή συνεδρίαση «κύλησε» με μαρτυρικές καταθέσεις. Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή 16 Ιουνίου με τις απολογίες των κατηγορουμένων.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook