Κρήτη | Τα αποτελέσματα των τεστ στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

κρήτη-τα-αποτελέσματα-των-τεστ-στο-νοσ-1093082

Κανένας άλλος γιατρός ή εργαζόμενος του νοσοκομείου, στην πτέρυγα της Ορθοπεδικής – Χειρουργικής Κλινικής, δεν είναι θετικός στον κορoνοϊό, όπως προέκυψε από τα τεστ που έγιναν μετά την αποκάλυψη δύο επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε γιατρούς και οκτώ ασθενών.

Τα τεστ που έγιναν ήταν δεκάδες και ως θετικός βρέθηκε ένας πολίτης, ο οποίος νοσηλευόταν πριν από μία εβδομάδα στην ορθοπεδική και πλέον βρίσκεται στο σπίτι του χωρίς συμπτώματα. Παραμένει σε καραντίνα και ακολουθώντας τις οδηγίες που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ και τους γιατρούς.

Πιο συγκεκριμένα, τις προηγούμενες ημέρες εντοπίστηκε θετικός στον κορoνοϊό ένας γιατρός, ο οποίος τέθηκε σε καραντίνα στο σπίτι του. Άμεσα κινητοποιήθηκε όλος ο μηχανισμός, έγιναν τεστ σε όλους τους υγειονομικούς των κλινικών που βρίσκονται στον πρώτο όροφο, καθώς και σε ασθενείς. Ένας ακόμα γιατρός βρέθηκε θετικός το βράδυ της Πέμπτης και τέθηκε σε καραντίνα άμεσα.

Από τα τεστ προέκυψε ότι οκτώ συνολικά ασθενείς της κλινικής είναι θετικοί, δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται στην πτέρυγα του κορoνοϊού και έξι αποχώρησαν για τα σπίτια τους, όπου είναι σε καραντίνα. Παράλληλα, σε προληπτική καραντίνα έχουν βγει πολλοί εργαζόμενοι του νοσηλευτικού προσωπικού.

Στον πρώτο όροφο, δηλαδή στην ορθοπεδική – χειρουργική κλινική παραμένουν οι ασθενείς που ήδη νοσηλεύονταν και γίνεται εσπευσμένα απολύμανση. Όσοι νέοι ασθενείς προσέρχονται στο νοσοκομείο και χρήζουν νοσηλείας στις δύο αυτές κλινικές, μεταφέρονται στον 2ο όροφο και θα πάνε στις αρμόδιες κλινικές όταν θα έχει ολοκληρωθεί η απολύμανση.

Όπως ανέφερε ο διοικητής του ιδρύματος Λευτέρης Μαρκάκης, «το νοσοκομείο ακολούθησε όλες τις διαδικασίες ιχνηλάτησης με βάση τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα. Γίνεται απολύμανση στον πρώτο όροφο, στον χώρο της χειρουργικής κλινικής και έγιναν τεστ σε όλους τους υγειονομικούς και τους ασθενείς που κρίθηκε αναγκαίο».

goodnet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook