Κρήτη | Σύσκεψη για την υλοποίηση του προγράμματος Δακοκτονίας 2023 στη Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου

κρήτη-σύσκεψη-για-την-υλοποίηση-του-πρ-1711656

Σύσκεψη για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος Δακοκτονίας 2023 πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 13 Ιουνίου 2023 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, που συγκάλεσαν οι Αντιπεριφερειάρχες Πρωτογενή τομέα Ειρήνη Χουδετσανάκη-Γιακουμάκη και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης.

Στη ενημερωτική συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής Πρωτογενή Τομέα, Κώστας Υψηλάντης, ο Διευθυντής της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης Κρήτης, Κώστας Φωτάκης, ο Αν. Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Π.Ε. Ηρακλείου , Γιάννης Ζηδιανάκης, ο διευθυντής δακοκτονίας ΠΕ Ηρακλείου Μανόλης Φιλίππου, υπηρεσιακά στελέχη εμπλεκόμενα στο πρόγραμμα και εκπρόσωποι των προσωρινών αναδόχων των διαγωνισμών παγιδοθεσίας και ψεκασμών για την Π.Ε. Ηρακλείου.

Οι Αντιπεριφερειάρχες Ειρήνη Χουδετσανάκη και Νίκος Συριγωνάκης επεσήμαναν ότι η Περιφέρεια Κρήτης είναι καθόλα έτοιμη για την έναρξη του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου όταν αυτό κριθεί απαραίτητο χρονικά, ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη ωφέλεια για τους παραγωγούς, και για την παραγωγή του ελαιόλαδου στην Κρήτη ευρύτερα.

Επίσης τονίστηκε ότι η επιτυχία του προγράμματος είναι αποτέλεσμα συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων. Παράλληλα διατυπώθηκαν ερωτήσεις από την πλευρά των προσωρινών αναδόχων που απαντήθηκαν αρμοδίως.

Επισημάνθηκε ότι η χρονιά αναμένεται δύσκολη λόγω της χαμηλής καρποφορίας της ελιάς και των ευνοϊκών για την ανάπτυξη του δακοπληθυσμού κλιματικών συνθηκών (υγρασία, βροχοπτώσεις, χαμηλή θερμοκρασία το προηγούμενο διάστημα) και ότι θα πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από όλους για να υπάρξει το παραγωγικότερο αποτέλεσμα.

Στο τέλος της συνάντησης οι Αντιπεριφερειάρχες Ειρήνη Χουδετσανάκη-Γιακουμάκη και Νίκος Συριγωνάκης ευχαρίστησαν δημόσια την προσπάθεια όλων των εμπλεκομένων, της επιστημονικής επιτροπής και των υπηρεσιακών στελεχών για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου στο νησί το 2022.

Τέλος ευχαρίστησαν την διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου για την φιλοξενία προκειμένου να πραγματοποιηθεί η σημαντική αυτή ενημερωτική συνάντηση.

Θα ακολουθήσουν ανάλογες συσκέψεις στις Περιφερειακές Ενότητες Ρεθύμνου στις 14/6 και Λασιθίου στις 15/6.

zarpanews.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook