Κρήτη | Συντονισμός δράσεων και στενή συνεργασία για την «θωράκιση» του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου  

κρήτη-συντονισμός-δράσεων-και-στενή-σ-1139969

Συνεργασία μέσω τηλεδιάσκεψης είχε νωρίς το βράδυ της Τρίτης ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Άρης Παπαδογιάννης με τον Δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου κ. Ιωάννη Στεφανάκη , τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Ιωάννη Γουλιδάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου. Από πλευράς Ο.Α.Κ. στην σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο Διευθυντής Διαχείρισης Υδραυλικών Έργων, κ.  Βαγγέλης Μαμαγκάκης και ο Διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων, κ. Γιώργος Αγαπάκης

Στην διάρκεια της συνάντησης, τέθηκαν οι προτεραιότητες, προκειμένου η περιοχή  του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου που επλήγη από τα έντονα φαινόμενα της πρόσφατης θεομηνίας , να «θωρακιστεί» για την χειμερινή περίοδο.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θυρόφραγμα της σήραγγας στο Οροπέδιο Λασιθίου που οδηγεί στο φράγμα Αποσελέμη αλλά και σε μια σειρά από άλλα «σημεία αναφοράς» στην ευρύτερη περιοχή, στα οποία επιβάλλεται να δοθεί προσοχή.

Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου – Τμήμα ΠΣΕΑ –  και Αντιπεριφέρεια Λασιθίου, κατέθεσαν τις προτάσεις τους για κοινές δράσεις αλλά και στενή μεταξύ τους συνεργασία, προκειμένου η περιοχή «ν’ αντέξει» απέναντι στα έντονα φαινόμενα.

«Είχαμε μια παραγωγική συνεργασία με το σύμπλεγμα των αρμόδιων φορέων και  υπηρεσιών, προκειμένου να προχωρήσουμε από κοινού, σε προληπτικές παρεμβάσεις έτσι ώστε η κρατική μηχανή, να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κατάσταση προκύψει, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου. Πρέπει σε κάθε περίπτωση να είμαστε αποτελεσματικοί απέναντι στα φαινόμενα, τα οποία – και πρόσφατα για μια ακόμη φορά –  γίναμε μάρτυρες του τι μπορούν να προκαλέσουν. Η συνεργασία όλων μας, κρίνεται απαραίτητη και συναντήσεις όπως η σημερινή, μας βοηθούν όλους να γίνουμε περισσότερο αποτελεσματικοί εκ των προτέρων και όχι κατόπιν εορτής»  ανέφερε σε γραπτή του δήλωση μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. κ. Άρης Παπαδογιάννης.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook