Κρήτη | Συνεχίζεται η πολύκροτη δίκη για την απαγωγή Λεμπιδάκη

κρήτη-συνεχίζεται-η-πολύκροτη-δίκη-γι-784564

Συνεχίζεται αύριο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης η εκδίκαση της υπόθεσης απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Υπενθυμίζεται ότι η πολυαναμενόμενη δίκη ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη, με την κατάθεση του 54χρονου επιχειρηματία, η οποία ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε και θα συνεχιστεί αύριο Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου.

Στην πολύωρη κατάθεση του ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, εμφανίστηκε τόσο ψύχραιμος και συνειδητοποιημένος, που δεν ήταν λίγες οι φορές που η έδρα άμεσα ή εμμέσως του επεσήμανε ότι μάλλον δεν θέλει να βοηθήσει να αποδοθεί σωστά η δικαιοσύνη στην υπόθεση.

Αξιοσημείωτο ήταν το στιγμιότυπο κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της ακροαματικής διαδικασίας, το γεγονός ότι ο Μ. Λεμπιδάκης αφενός χαιρέτησε με χαμόγελο τους κατηγορουμένους αφετέρου σε μια διακοπή της δίκης χαιρέτησε δια χειραψίας πέντε εξ αυτών.

Οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση είναι συνολικά 12, 8 εκ των οποίων είναι προφυλακισμένοι ενώ οι τέσσερις που απολογήθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

«Δεν αισθάνομαι μίσος. Όσοι κριθούν ένοχοι θα περάσουν κάποια χρόνια στη φυλακή. Λυπάμαι απλά για αυτούς και τις οικογένειές τους. Όμως η δικαιοσύνη είναι η ασπίδα της κοινωνίας. Και είναι υποχρεωμένη χωρίς συναισθηματισμούς να κρίνει και να επιβάλλει τον νόμο». Αυτή ήταν η λιτή δήλωση του επιχειρηματίας εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου την περασμένη Πέμπτη.

Οι επόμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου έχουν προγραμματιστεί με το νέο χρόνο, στις 10, 11, 14, 17, 23, 24, 25, 28, 30 και 31 Ιανουαρίου.

Πηγή:cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook