Κρήτη | Συνεχίζεται η δίκη των πέντε Χρυσαυγιτών που ξυλοκόπησαν χωρίς λόγο τρεις Πακιστανούς

κρήτη-συνεχίζεται-η-δίκη-των-πέντε-χρυ-750669

Για την Πέμπτη 27 Ιουνίου διακόπηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη ρατσιστική επίθεση που είχε σημειωθεί τον Φεβρουάριο του 2013, στη Βαϊνιά της Ιεράπετρας, σε βάρος τριών Πακιστανών μεταναστών. Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης, όπου θα εκδικαζόταν χθες η υπόθεση, διέκοψε τη συνεδρίαση – λόγω παρέλευσης ωραρίου – για τη μεθεπόμενη Πέμπτη.

Τον Νοέμβριο του 2014, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λασιθίου είχε κρίνει ένοχους για την επίμαχη υπόθεση πέντε Κρητικούς, οι οποίοι – τουλάχιστον τότε – ήταν μέλη της Τοπικής Οργάνωσης Ιεράπετρας της Χρυσής Αυγής.

Οι κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί για απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, για απρόκλητη απλή σωματική βλάβη, καθώς και για συμμορία. Στον έναν εξ αυτών αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 11 μηνών. Στους υπόλοιπους 4 επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και 9 μηνών.

Σημειώνεται ότι έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης έχουν ασκήσει οι 4 από τους 5 καταδικασθέντες. Πρόκειται για τους τέσσερις στους οποίους επιβλήθηκε ποινή 3 ετών και 9 μηνών.

Σύμφωνα πάντα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι κατηγορούμενοι μαζί με έξι ακόμη νεαρούς – οι οποίοι δεν ταυτοποιήθηκαν ποτέ – αφού πρώτα απείλησαν τους μετανάστες ζητώντας τους να εγκαταλείψουν την περιοχή, τους επιτέθηκαν χρησιμοποιώντας ξύλινα μαδέρια και χτυπώντας τους στο κεφάλι και το σώμα.

Η επίθεση ήταν απρόκλητη, καθώς, σύμφωνα με το δικαστήριο, οι κατηγορούμενοι «δεν είχαν προηγουμένως καμία σχέση ή επαφή και δεν είχαν κανένα λόγο να στραφούν κατά των συγκεκριμένων παθόντων, αλλά ενήργησαν με κίνητρα ξενοφοβικά και ρατσιστικά αισθήματα».

Κατόπιν, οι χρυσαυγίτες αποχώρησαν από το σημείο, αφήνοντας τα θύματά τους αιμόφυρτα. Σημειώνεται ότι και οι τρεις Πακιστανοί μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Ιεράπετρας, με σοβαρά τραύματα.

Πηγή: neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook