Κρήτη | Συνεχίζεται για 2η χρονιά το παιχνίδι με τις αισθήσεις στο Παιδικό Μουσείο Exploration

κρήτη-συνεχίζεται-για-2η-χρονιά-το-παι-1000984

Το Παιδικό Μουσείο Exploration θα βρίσκεται φέτος στο Ηράκλειο για δεύτερη χρονιά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παίζοντας με τις αισθήσεις» για γονείς και μικρά παιδιά!

Σύμφωνα με το σχετικό ενημερωτικό δελτίο «το Φεβρουάριο και κάθε τελευταία Δευτέρα του μήνα το Exploration θα βρίσκεται στις Μινιατούρες Kids Play Cafe για την καθιερωμένη μας οικογενειακή συνάντηση. Ελάτε να εξερευνήσουμε τον κόσμο μέσα από τις αισθήσεις μας μαζί με το νέο μας έκθεμα!

Τι γεύση έχει το λεμόνι; Πώς μυρίζει η κανέλα; Μα… τι ήχος είναι αυτός; Πόσο μαλακό είναι το σύννεφο; Με αφορμή το παιχνίδι, γονείς και παιδιά πειραματίζονται με απλά καθημερινά αντικείμενα, αναγνωρίζοντας οικείους ήχους και λαχταριστές μυρωδιές, περίεργες υφές και νόστιμες γεύσεις. Εξερευνούμε τις συλλογές του Μουσείου και ανακαλύπτουμε το σώμα μας και τις προτιμήσεις μας.

Στο Μουσείο αναγνωρίζουμε την αξία της οικογένειας και ενισχύουμε τη μάθηση μεταξύ παιδιού και ενήλικα, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες παιχνιδιού και μάθησης μέσα από τη χρήση αντικειμένων, διαδραστικών εκθεμάτων και ζωντανής ερμηνείας. Τα οικογενειακά μας προγράμματα πραγματοποιούνται σε χώρους ειδικά διαμορφωμένους για να εξασφαλίζουμε συνεχώς ένα περιβάλλον φιλόξενο, καθαρό και φιλικό προς τις ανάγκες των οικογενειών. Με αφορμή τα προγράμματά μας, γονείς και κηδεμόνες έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παίξουν μαζί με τα παιδιά τους, να μάθουν κάτι καινούργιο για τον εαυτό τους και τη σχέση τους, να «χαθούν» μέσα στο παιχνίδι της ανακάλυψης μακριά από τους αντιπερισπασμούς της καθημερινότητας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παίζοντας με τις αισθήσεις!» θα πραγματοποιηθεί στο φιλόξενο χώρο Μινιατούρες Kids Play Cafe τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

• Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, ώρα 6.00 – 7.30 μμ.: Οικογένειες με παιδιά από 4 έως και 3 ετών

• Δευτέρα 30 Μαρτίου, ώρα 6.00 – 7.30 μμ.: Οικογένειες με παιδιά από 3 έως και 2 ετών

• Δευτέρα 27 Απριλίου, ώρα 6.00 – 7.30 μμ.: Οικογένειες με παιδιά από 12 έως και 24 μηνών

• Δευτέρα 25 Μαΐου, ώρα 6.00 – 7.30 μμ.: Οικογένειες με παιδιά από 6 έως και 12 μηνών

Το κόστος συμμετοχής είναι 15.00e για κάθε οικογένεια (μέχρι και τρία μέλη) +5e κάθε επιπλέον μέλος. Η δήλωση συμμετοχής με τον αριθμό των μελών της κάθε οικογένειας και την ηλικία των παιδιών είναι απαραίτητη, ώστε να εξασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος.

Παρακαλούμε ενημερώστε έγκαιρα σε ποια οικογενειακή συνάντηση θέλετε να συμμετέχετε και αν τυχόν υπάρχουν αλλεργίες. Διαλέξτε τα πιο άνετα ρούχα σας για να μπορούμε να κυλιστούμε στο πάτωμα, να λερωθούμε και να παίξουμε με χρώματα και διάφορα υλικά μαγειρικής!

Οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν ήδη ξεκινήσει στο Παιδικό Μουσείο Exploration με email στο [email protected] ή τηλεφωνικά στο +30 6948 822 622.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook