Κρήτη | Συνέχεια στη δίκη για τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Προβιδάκη

κρήτη-συνέχεια-στη-δίκη-για-τη-δολοφον-1149170

Με τις απολογίες των κατηγορουμένων συνεχίστηκε την Παρασκευή στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης η δίκη για την υπόθεση θανάτου με μαγκούρες του Κωνσταντίνου Προβιδάκη στο Αντισκάρι.

Στο εδώλιο κάθονται ένας 38χρονος, ο 29χρονος αδερφός του κι ένας 31χρονος που κατηγορούνται ότι τον Μάρτιο του 2014 επιτέθηκαν στον 51χρονο με μαγκούρες με αποτέλεσμα το θάνατό του.

Ο 38χρονος κατά τη διάρκεια της απολογίας του στο δικαστήριο, ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ευθύνη για το άγριο έγκλημα, ενώ ο 29χρονος αδερφός του και ο 31χρονος αρνήθηκαν κάθε συμμετοχή στον άγριο ξυλοδαρμό.

Την ίδια ώρα οι τρεις κατηγορούμενοι ζήτησαν συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος.

Μετά τις απολογίες η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί σήμερα με την πρόταση της εισαγγελέως.

Το χρονικό

Ήταν βράδυ, 23 Μαρτίου 2014, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 51χρονος Κ. Προβιδάκης με συνοδηγό το γιο του σε δρόμο του Αντισκαρίου συναντήθηκε με αγροτικό αυτοκίνητο στο οποίο οδηγός ήταν ο 38χρονος με συνεπιβάτη τον 31χρονο.

Ο δρόμος ήταν στενός με αποτέλεσμα να μην μπορούν να περάσουν ταυτόχρονα και τα δύο οχήματα. Με βάση το παραπεμπτικό βούλευμα, ο 38χρονος βγήκε από το αυτοκίνητο και, κρατώντας μια μαγκούρα, άρχισε να σπάει τα τζάμια του οχήματος του Προβιδάκη.

Ο γιος του 51χρονου κατάφερε να διαφύγει, για να ζητήσει βοήθεια, όμως ο ίδιος ξυλοκοπήθηκε άγρια με μαγκούρες από τα δύο άτομα, καθώς και από τον 29χρονο που είχε στο μεταξύ σπεύσει στην περιοχή.

Ο άτυχος άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή επί τόπου.

cretapost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook