Κρήτη | Συμπόρευση της Περιφέρειας με τους Δήμους για την ανάδειξη των περιοχών Natura 2000

κρήτη-συμπόρευση-της-περιφέρειας-με-τ-1410252

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης με σημαντικές τροποποιήσεις – βελτιώσεις εξέφρασε γνώμη επί της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης και των Σχεδίων Διαχείρισης των περιοχών δικτύου NATURA 2000 Κεντρικής και Ανατολικής Κρήτης, στην μονοθεματικήσυνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε, υπό την προεδρία του Παύλου Μπαριτάκη στο ξενοδοχείο ΑΤΛΑΝΤΙΣ.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης, παρόντος του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, Δημάρχων, εκπροσώπων αναπτυξιακών φορέων, εκπροσώπων Πολιτιστικών Συλλόγων και Τοπικών Κοινοτήτων, διατύπωσε τις θέσεις του, με την συμμετοχή και των παρισταμένων εκπροσώπων, ώστε η τελική πρόταση να ανταποκρίνεται στην προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος, στην στήριξη του πρωτογενή τομέα, στην ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και στην αξιοποίηση του τουριστικού μας προϊόντος.

Μάλιστα για το σκοπό αυτό ενσωματώθηκαν στην Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όλες οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων όπως επίσης και όλα τα χωροταξικά σχέδια (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.- Γ.Π.Σ.) είτε έχουν δημοσιευτεί σε ΦΕΚ είτε βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο για την ολοκλήρωσή τους.

Η παρουσίαση της μελέτης έγινε από τους μελετητές του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ενώ από την αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Κρήτης παρουσιάστηκαν αναλυτικά όλες οι παρατηρήσεις και οι ελλείψεις που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η μελέτη.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συμμετοχή τους στη διαβούλευση με συγκεκριμένες προτάσεις. Παράλληλα τόνισε την αξία της συνεργασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού όπου σε σημαντικά αναπτυξιακά θέματα η ενότητα με κοινούς οραματικούς στόχους καθορίζουν την αναπτυξιακή πορεία του νησιού.

Στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο αναδείχτηκε η μοναδικότητα της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία χαρακτηρίζεται από τον πλούτο της βιοποικιλότητας, των οικοσυστημάτων της και του πλήθους των μοναδικών στον κόσμο ενδημικών ειδών χλωρίδας και πανίδας.

Πάνω σε αυτό – όπως επισημάνθηκε- οφείλουμε όλοι μας να συνεργαστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να καταρτιστεί το ορθολογικότερο δυνατόν σχέδιο διαχείρισης για τις περιοχές NATURA 2000.

Προτεραιότητα αποτελεί η προστασία του Περιβάλλοντος, με παράλληλη διασφάλιση των αναπτυξιακών προοπτικών των Περιοχών.

Στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν οι Δήμαρχοι: Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης, Χερσονήσου, Γιάννης Σέγγος, Σητείας, Γιώργος Ζερβάκης, Μυλοποτάμου, Δημήτρης Κόκκινος, Βιάννου Μηνάς Σταυρακάκης , Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Στεφανάκης και Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook