Κρήτη | Συμμαζεύτηκαν οι θεριακλήδες – «Έπεσαν» οι καταγγελίες εις βάρος καπνιστών

κρήτη-συμμαζεύτηκαν-οι-θεριακλήδες-958424

Εξοικειωμένοι κι όσο περνάει ο καιρός όλο και πιο… συμφιλιωμένοι με την νέα πραγματικότητα εμφανίζονται οι “θεριακλήδες” στην πόλη του Ηρακλείου, βάσει των στοιχείων που συνέλεξε και μας παρουσίασε ο Πολιτικός Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνος Παττακός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου παρουσιάζει αυξητικές τάσεις, εξέλιξη που έχει μειώσει κατακόρυφα και τις καταγγελίες εις βάρος όσων κάνουν… ο,τι τους καπνίσει.

“Έχει γίνει συνειδητοποίηση και των καπνιζόντων, και των επαγγελματιών και όσων ακόμα συμμετέχουν σε κοινωνικές συναντήσεις ή επισκέψεις στους δημόσιους χώρους”, παρατηρεί ο κ. Παττακός, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά: “Σε ποσοστό 70 % -80%, υπολογίζεται ότι η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στην πόλη του Ηρακλείου υπάρχει στις περισσότερες περιπτώσεις χωρίς αστυνομικούς ελέγχους”.

Το 2019 και πριν ακόμα γίνει η εκστρατεία από την κυβέρνηση για την επικαιροποίηση του αντικαπνιστικού νόμου και την επανενεργοποίηση των Υπηρεσιών για την εφαρμογή του, η Δημοτική Αστυνομία σε συνεργασία με την Υγειονομική Υπηρεσία διενήργησαν περίπου 120 ελέγχους στον Δήμο Ηρακλείου – όχι μόνο σε εγκαταστάσεις Υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και σε δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία, σχολεία κλπ.

Στους 120 ελέγχους βεβαιώθηκαν 12 παραβάσεις.

Το “σαφάρι” θα συνεχιστεί και το νέο έτος, διαβεβαιώνει ο κ. Παττακός. “Εκείνο που είναι βέβαιο και εξακριβωμένο είναι ότι δεν έχουμε πολλές καταγγελίες” διαπιστώνει. “Έχουν ελαχιστοποιηθεί. Διότι η Δημοτική Αστυνομία δεν έχει την πολυτέλεια να ασκεί καθημερινά την αρμοδιότητα αυτή, προγραμματίζοντας ελέγχους – και περιορίζεται το τελευταίο διάστημα στη λήψη συγκεκριμένων καταγγελιών, προκειμένου να δράσει”.

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook