Κρήτη | «Συγνώμη Χρηστάρα μου» – Το σπαρακτικό μήνυμα στον 35χρονο από τον φίλο του που κινδύνεψε να χάσει κι αυτός τη ζωή του

κρήτη-συγνώμη-χρηστάρα-μου-το-σπα-1307215

Αποκάλυψε μια ακόμα πτυχή της τραγωδίας

Σοκαρισμένοι συγγενείς και φίλοι του 35χρονου Χρήστου Βουμβουλάκη, δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν την τραγωδία που βιώνει η οικογένεια από το μεσημέρι της 28ης Οκτωβρίου, όταν η βόλτα για το ψάρεμα μετατράπηκε σε θρήνο.

Από παντού φτάνουν τα μηνύματα συμπαράστασης προς την νεαρή γυναίκα και τα δύο μικρά παιδιά του Χρήστου, που ανασύρθηκε νεκρός από την θάλασσα στην περιοχή Αλυκές της Αγίας Πελαγίας. Μόλις 3 μηνών το ένα παιδί και 3,5 ετών το άλλο!

Σπαρακτικό είναι το «αντίο» από τον φίλο του Γιώργο Γαλάτα, τον άνθρωπο που κινδύνεψε επίσης να χάσει την ζωή του, στην προσπάθειά του να σώσει τον 35χρονο «αδερφό» όπως τον χαρακτηρίζει.

«Αδερφέ μου και αγαπητέ φίλε μου θα σε θυμάμαι για πάντα…προσπάθησα όσο μπόρεσα το ίδιο θα ξαναέκανα για να σε βοηθήσω ξανά…. συγνώμη Χρησταρα μου σ’αγαπω καλο ταξίδι αδερφέ μου !!!!» έγραψε ο Γιώργος στην σελίδα του στο Facebook, αναρτώντας και μια φωτογραφία με τον αδικοχαμένο 35χρονο.

Ο ίδιος, μιλώντας στο newsit.gr περιέγραψε τις στιγμές αγωνίας και τρόμου που διαδραματίστηκαν όταν ο 35χρονος γλίστρησε από τα βράχια κι έπεσε στη θάλασσα και αποκαλύπτει μια ακόμα δραματική πτυχή της ιστορίας. Όπως ανέφερε, λίγο πριν φτάσουν στο σημείο όπου θα ψάρευαν ο Χρήστος εξομολογήθηκε στους τρεις φίλους, ότι ήταν πολύ χαρούμενος, καθώς η σύζυγος του ήταν έγκυος στο τρίτο τους παιδί. «Μας είπε μέσα αυτοκίνητο όταν πηγαίναμε για ψάρεμα ότι η Λίζα ήταν έξι εβδομάδων έγκυος», λέει με τρεμάμενη φωνή ο Γιώργος Γαλάτας.

Περιγράφοντας καρέ – καρέ τις στιγμές αγωνίας ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει το κακό που συνέβη. «Ο Χρήστος είχε πετάξει ένα καλάμι μέσα και ψάρευε. Το είχε αφήσει στο βράχο, το πήρε ένα ψάρι και έπεσε το καλάμι μέσα στη θάλασσα. Προσπαθήσαμε να το βγάλουμε με ένα άλλο καλάμι, το είχε πιάσει ο Χρήστος, είχε φουρτούνα, αλλά παραπάτησε και έπεσε στο νερό» αναφέρει ο Γιάννης Γαλάτας και συνεχίζοντας προσθέτει: «Κρατιόταν από έναν βράχο. Όσο ο Γιάννης (Μιχελουδάκης – ο άλλος φίλος τους) έβγαζε τα ρούχα του για να βουτήξει, ο Χρήστος μου έπιασε το χέρι, γλίστρησα κι έπεσα κι εγώ μέσα στη θάλασσα. Εκείνη την ώρα ήρθε ένα κύμα, με πήρε και εμένα μέσα. Κρατούσα τον Χρήστο. Έβγαλα τα ρούχα μου μέσα στο νερό. Ο Χρήστος είχε πανικοβληθεί. Μας είχε χωρίσει το κύμα. Δεν ήξερε και κολύμπι. Του το λέγαμε αλλά δεν έκανε τίποτα, με αποτέλεσμα να είμαστε επί μιάμιση ώρα στη θάλασσα. Ο τέταρτος φίλος μας ο Αντώνης ειδοποίησε τις Αρχές. Καθυστέρησαν και εγώ δεν μπορούσα άλλο».

Συνεχίζοντας την αφήγηση του ο κ. Γαλάτας συγκλονίζει: «Σκεφτόμουν αυτό ήταν. Θα πεθάνουμε και οι τρεις. Δεν μπορούσα να αντέξω άλλο και εκείνη την ώρα ήρθε ένα καράβι με δύτες μου πέταξαν το σωσίβιο το έπιασα και μετά δεν θυμάμαι τίποτα άλλο».

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook