Κρήτη | Συγκλονίζει γυναίκα θύμα ενδοοικογενειακής βίας – «Ο φόβος και η ντροπή με κρατούσαν δεμένη και δεν ζητούσα βοήθεια»

κρήτη-συγκλονίζει-γυναίκα-θύμα-ενδοο-1557659

«Ο φόβος και η ντροπή… Αυτά τα δύο συναισθήματα με κρατούσαν δεμένη και δεν με άφηναν να ζητήσω βοήθεια, να μιλήσω για τη βία που ασκούσε σε βάρος μου».

Τα λόγια αυτά ανήκουν σε μία γυναίκα που κακοποιήθηκε βάναυσα από τον πρώην σύντροφό της, αλλά δεν τολμούσε να απευθυνθεί στις Αρχές και υπέμενε το μαρτύριό της σιωπηλά και μόνη της. Ακόμα και όταν το μάτι της πρήστηκε από τη μπουνιά που δέχτηκε από εκείνον, η 49χρονη δεν σκέφτηκε να ζητήσει βοήθεια για να απελευθερωθεί από τη φυλακή που βρισκόταν και υπέφερε.

Η ίδια λέει ότι αυτό ήταν και το μεγάλο της λάθος. Το ότι δηλαδή δεν προχώρησε σε καταγγελία από την πρώτη στιγμή που δέχτηκε τη βία μέσα στο ίδιο της το σπίτι από τον άνθρωπο με τον οποίο είχε συνάψει σχέση. «Στην αρχή ήταν δοτικός, καλός, τρυφερός. Αυτό δεν κράτησε ούτε ένα μήνα. Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν κατάλαβα ότι είναι αλκοολικός και συνέχισε να βλέπει την πρώην σύντροφό του».

Ο άνθρωπος αυτός αμέσως άλλαξε και από τρυφερός έγινε βίαιος, κακός και απειλητικός σε κάθε του κουβέντα προς εκείνη. «Μου αποσπούσε χρήματα, κάτι που επίσης δεν κατάλαβα εξαρχής. Το πρώτο περιστατικό ήταν όταν με έριξε από το κρεβάτι και ακολούθησαν χτυπήματα στο πρόσωπο. Σε όλα αυτά προστέθηκε και ο εξαναγκασμός για να έχουμε σεξουαλική επαφή. Ψυχολογική βία αλλά και σωματική για να κάνει αυτό που ήθελε».

Η ίδια λέει στο Creta24 πως σημασία δεν έχει να περιγράψει αυτά που βίωνε, αφού λίγο ή πολύ όλες οι κακοποιημένες γυναίκες έχουν περάσει ανάλογες καταστάσεις. Το δικό της μήνυμα είναι ένα: «Να ζητάμε βοήθεια από την πρώτη στιγμή. Όχι μόνο από φίλους και συγγενείς, αλλά από τις Αρχές και να μη φοβόμαστε ότι θα στιγματιστούμε εάν καταγγείλουμε τη σε βάρος μας βία».

creta24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook