Κρήτη | Συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου για τους μετανάστες: Σπεύδουν με φαγητό, νερό και γλυκά για τα παιδιά

κρήτη-συγκινητική-η-ανταπόκριση-του-κ-1520688

Επί ποδός βρίσκονται οι υπηρεσίες στα νότια του ν.Ηρακλείου για τους 60 μετανάστες που επέβαιναν σε σκάφος με προορισμό αρχικά τη Μάλτα και αργά τη νύχτα έφτασαν στο λιμανάκι των Καλών Λιμένων.

Οι μετανάστες δηλώνουν Σύριοι, αλλά εκτιμάται ότι κατάγονται από Συρία, Παλαιστίνη, Λίβανο, κάτι που εξετάζεται προκειμένου να διασταυρωθεί.

Εν τω μεταξύ ο Δήμος Φαιστού άνοιξε χθες το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο διαμορφώνοντας ένα πρόχειρο κατάλυμα, έχει εξασφαλιστεί νερό και φαγητό από τις πρώτες στιγμές, ενώ έχει ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και κλιμάκιο μεταβαίνει για να διενεργήσει rapid tests στους μετανάστες.

Ωστόσο οι πρώτες εξετάσεις έγιναν από Εθελοντές Σαμαρείτες των Μοιρών και γιατρούς του Κέντρου Υγείας Μοιρών, ενώ μετά τα rapid tests, το κλιμάκιο του Κ.Υ. θα αναλάβει δράση για περαιτέρω εξετάσεις και περίθαλψη σε όποιον χρειάζεται.

Από τις πρώτες στιγμές έσπευσε ο δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης, ο οποίος παραμένει συντονίζοντας. Πολύς είναι ο κόσμος που σπεύδει φέρνοντας γλυκά, φαγητό και νερά, ευαισθητοποιημένος και για τα μικρά παιδιά.

24 λιμενικοί και αστυνομικοί βρίσκονται επίσης στο σημείο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται συνεννοήσεις με τον Εισαγγελέα και τις αρμόδιες αρχές για το μέλλον των ανθρώπων.

Εκτιμάται ωστόσο, πως δεν αποκλείεται το βράδυ να μεταφερθούν στην Αθήνα.

Στο Βενιζέλειο άλλο ένα άτομο

Τραγική είναι και η περίπτωση μετανάστη που νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο, καθώς είναι πολυτραυματίας, έχοντας υποστεί και κάταγμα στη λεκάνη, ενώ έχει υποστεί και αφυδάτωση και νεφρική ανεπάρκεια λόγω της έλλειψης νερού.

Στη Μαιευτική του Βενιζελείου Νοσοκομείου έχει μεταφερθεί και μια έγκυος, η οποία δυστυχώς διαπιστώθηκε ότι έχασε το έμβρυο, στον 8ο μήνα της κύησης. Η γυναίκα με κάταγμα στο πόδι, φέρεται να ανέφερε στους γιατρούς ότι είχε να “ακούσει” το έμβρυο εδώ και πέντε μέρες. Κατά την εξέταση διαπιστώθηκε ότι το έμβρυο ήταν νεκρό. Η γυναίκα παραμένει εκτός κινδύνου.

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook