Κρήτη | Στο ΣΤΕ ο Δήμος Ιεράπετρας για τη Νήσο Χρυσή

κρήτη-στο-στε-ο-δήμος-ιεράπετρας-για-τ-1436600

Την απόφαση για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας με σκοπό να προσβληθεί η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης για την απαγόρευση πρόσδεσης ημερόπλοιων το φετινό καλοκαίρι στη νήσο Χρυσή, έχει λάβει ο Δήμος Ιεράπετρας και πολύ σύντομα αναμένεται να κατατεθεί η σχετική αίτηση.

Τα παραπάνω ανέφερε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι η αντιδήμαρχος Χρύσα Χατζημαρκάκη, και έρχονται ως συνέχεια της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας στην οποία, επίσης, εκφραζόταν η διαφωνία της πλειοψηφίας για το καθεστώς λειτουργίας της Χρυσής τη φετινή περίοδο.

Όπως αναφέρει η αντιδήμαρχος μετά από έλεγχο και γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου κρίνεται πως η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης μπορεί να προσβληθεί ως προς τη νομιμότητά της και το κατά πόσο έχει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση την αρμοδιότητα να λαμβάνει τέτοιου είδους αποφάσεις.

Ο Δήμος Ιεράπετρας είχε το περιθώριο να προσβάλει μέσα σε 60 μέρες την σχετική απόφαση και σήμερα αναμένεται η έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου για να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Παράλληλα όπως αναφέρει η κα Χατζημαρκάκη πέρα από τις νομικές ενέργειες έχουν υπάρξει κάποιες δεσμεύσεις σε πολιτικό επίπεδο ότι θα ανατραπεί η συγκεκριμένη απόφαση και οι επαφές αυτές θα συνεχιστούν.

Πηγή: radiolasithi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook