Κρήτη | Στο σκαμνί τέσσερις για τα χιλιάδες «νανάκια» χασισόδενδρα

κρήτη-στο-σκαμνί-τέσσερις-για-τα-χιλιά-843182

Τέσσερις κρητικοί, δύο Ιεραπετρίτες και δύο Ρεθυμνιώτες, θα καθίσουν την Δευτέρα στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης για τα χιλιάδες «νανάκια» που εντοπίστηκαν μετά από αστυνομική επιχείρηση σε θερμοκήπιο στην περιοχή της Γρα Λυγιάς, στην Ιεράπετρα.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον περασμένο Ιούνιο μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και του Τμήματος Ειδικών Αποστολών Κρήτης.

Την υπόθεση άρχισε να δουλεύει μήνες πριν το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος. Η διασύνδεση Ιεράπετρας-Ρεθύμνου ήρθε στην πορεία οπότε και οι αστυνομικοί της υπηρεσίας άρχισαν να συνθέτουν το παζλ και να τοποθετούν τα πρόσωπα στο κάδρο της έρευνας.

Υπήρξε παρακολούθηση τηλεφώνων, όμως δεν ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική, αφού οι εμπλεκόμενοι συνομιλούσαν με το «σταγονόμετρο» μεταξύ τους και πάντα για τα στοιχειώδη.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης είχαν αναλάβει να επιτηρούν διακριτικά το χώρο του θερμοκηπίου παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν ιδιαίτερα σημεία κάλυψης.

Ένα τηλεφώνημα συνεννόησης για επικείμενη συνάντηση ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά των αστυνομικών. Πράγματι, οι δύο Ρεθυμνιώτες έφθασαν στην Ιεράπετρα. Πάρκαραν το αυτοκίνητό τους και παρελήφθησαν από τον έναν Ιεραπετρίτη για να μεταβούν στον χώρο του θερμοκηπίου.

Αυτή ήταν και η «χρυσή» ευκαιρία που αναζητούσαν διακαώς οι αστυνομικοί. Τους κύκλωσαν, τους αιφνιδίασαν και τους συνέλαβαν. Ο έτερος Ιεραπετρίτης συνελήφθη σε καφενείο στην περιοχή της Γρα Λυγιάς.

Να σημειωθεί ότι μέσα στο θερμοκήπιο οι αστυνομικοί βρήκαν ένα καλάσνικοφ.

Πηγή:cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook