Κρήτη | Στο σκαμνί οι δύο φίλοι για το εργαστήριο κάνναβης σε καφενείο

κρήτη-στο-σκαμνί-οι-δύο-φίλοι-για-το-ερ-750227

Στις 18 Σεπτεμβρίου πρόκειται να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση του εργαστηρίου κατεργασίας κάνναβης που φέρεται να είχε στηθεί μέσα σε καφενείο στο Τυμπάκι της Μεσαράς.

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, θα καθίσουν για να δικαστούν, σε δεύτερο βαθμό, δύο φίλοι, οι οποίοι εκτίνουν ποινή κάθειρξης 18 ετών, καθώς φέρονται να είχαν αποθηκεύσει στο επίμαχο καφενείο περισσότερα από 16 κιλά χασίς, αλλά και πάνω από 2,5 κιλά «σοκολάτας»!

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας πριν από περίπου ενάμιση χρόνο: Στις αρχές Φεβρουαρίου του 2018, πραγματοποιήθηκε «έφοδος» στο καφενείο από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, αλλά και του ΤΑΕ Μεσαράς. Η Αστυνομία έκανε «φύλλο και φτερό» τον χώρο, εντοπίζοντας τελικά ένα πλήρες εργαστήριο κατεργασίας κάνναβης, αλλά και μεγάλη ποσότητα χασίς. Αρχικά, οι αστυνομικοί βρήκαν τα σύνεργα: Πρόκειται για ηλεκτρικό αναδευτήρα, κόσκινα, αυτοσχέδιο καλούπι και άλλα υποβοηθητικά εργαλεία και σκεύη, που χρησιμοποιούνταν για την επεξεργασία του χασίς. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. δεν άργησαν να εντοπίσουν στο πατάρι του καφενείου και τα ναρκωτικά.

Όπως είχε ανακοινωθεί τον προπερασμένο Φεβρουάριο από την ΕΛ.ΑΣ., είχαν βρεθεί στον επίμαχο χώρο συνολικά 16.400 γραμμάρια κάνναβης, αλλά και 2.584 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης («σοκολάτα»). Εξάλλου, βρέθηκε ακόμη μία ζυγαριά ακριβείας.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό έλαβε χώρα στις 15 Οκτωβρίου του 2018 με κατηγορούμενους δύο Κρητικούς ηλικίας 49 ετών, οι οποίοι καταδικάστηκαν αμφότεροι σε ποινή κάθειρξης 18 ετών. Εξάλλου, το δικαστήριο επέβαλε στον κάθε έναν εξ αυτών και χρηματική ποινή ύψους 30.000 ευρώ. Μετά την καταδίκη τους, αμφότεροι οι κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση, η οποία αναμένεται να εκδικαστεί στις 18 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook