Κρήτη | Στο “μικροσκόπιο” της Εισαγγελίας οι οικογένειες που κρατούν τα παιδιά μακριά από το σχολείο

Μέλημα της Εισαγγελέως Ανηλίκων είναι το συμφέρον των παιδιών και να επιστρέψουν στα θρανία και την κανονικότητα, τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα κατά του κορονοϊού.

Στο “μικροσκόπιο” της Εισαγγελίας Ανηλίκων έχουν μπει οι περιπτώσεις 23 παιδιών, μέλη 18 οικογενειών στο νομό Ηρακλείου, που από την αρχή της τρέχουσας σχολικής χρονιάς δεν έχουν πάει στο σχολείο, ενώ κάποια από αυτά έχασαν και πέρυσι ένα μεγάλο μέρος του σχολικού έτους, με τις οικογένειές τους να επικαλούνται την πανδημία του κορονοϊού.

Μέλημα της Εισαγγελέως Ανηλίκων είναι το συμφέρον των παιδιών και να επιστρέψουν στα θρανία και την κανονικότητα, γι’ αυτό και άμεσα, με βάση τα στοιχεία που έχουν καταγράψει οι διευθυντές των σχολείων, θα έρθει σε επαφή με τις οικογένειες προκειμένου να διαπιστωθούν οι λόγοι που “κρατούν” τα παιδιά αυτά μακριά από το σχολείο.

Της εξέλιξης αυτής, ωστόσο, προηγήθηκαν επαφές των διευθυντών των σχολείων με τους γονείς προκειμένου να τους πείσουν να στείλουν ξανά τα παιδιά στο σχολείο, προσπάθεια που απέδωσε καρπούς στην περίπτωση ελαχίστων οικογενειών.

Οι υπόλοιπες επιμένουν να κρατούν τα παιδιά στο σπίτι και ο φάκελος με τα στοιχεία αυτών των οικογενειών βρίσκεται, πλέον, στα χέρια τριών Εισαγγελέων Ανηλίκων που αναλαμβάνουν άμεσα να μελετήσουν τα στοιχεία αλλά και να έρθουν σε επαφή με την κάθε οικογένεια και να συζητήσουν το θέμα. Στην προσπάθεια θα έχουν ρόλο και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες, ενώ σημαντικό είναι να υπογραμμιστεί ότι στόχος είναι να βοηθηθούν τα παιδιά και να γίνει το καλύτερο δυνατό για εκείνα. Ωστόσο, αν διαπιστωθεί ότι μετά από τις προσπάθειες, κάποιοι γονείς παραμένουν αμετακίνητοι, στερώντας τη σχολική καθημερινότητα στα παιδιά τους, τότε οι Εισαγγελικές Αρχές αναμένεται να κινηθούν με αυστηρότητα, εφαρμόζοντας ό,τι προβλέπεται, ποινικά.

cretalive.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ