Κρήτη | Στο εφετείο η χήρα και ο πρώην εραστής της για την δολοφονία του καρδιολόγου

κρήτη-στο-εφετείο-η-χήρα-και-ο-πρώην-ερ-987411

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την εκδίκαση της υπόθεσης θανάτου του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη, ο οποίος είχε “εκτελεστεί”, τον Οκτώβριο του 2017, από τον πρώην εραστή της συζύγου του, στην επαρχιακή οδό Ιεράπετρας-Σητείας.

Η δίκη – σε δεύτερο βαθμό – αναμένεται να διεξαχθεί σε λίγες εβδομάδες στο Ηράκλειο.

Ειδικότερα, η πολύκροτη δίκη έχει προσδιοριστεί από την Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης για την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου του 2020: Εκείνη την ημέρα αναμένεται να καθίσουν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, η 40χρονη χήρα Καλαντζάκη και ο 39χρονος πρώην εραστής της. Και οι δύο κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε ισόβια κάθειρξη.

Το άγριο φονικό είχε σημειωθεί το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017, στις 8:30 το πρωί, στα Πιλαλήματα Σητείας, στην επαρχιακή οδό Ιεράπετρας-Σητείας. Ο δράστης φέρεται να πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον του καρδιολόγου.

Μετά το έγκλημα, ο 39χρονος διέφυγε από το σημείο και, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, εθεάθη να οδηγεί ένα λευκό αυτοκίνητο μάρκας Audi. Σε λιγότερο από δύο ώρες από το φονικό, ο 39χρονος έπεφτε στα “χέρια” της ΕΛ.ΑΣ.

Τον Φεβρουάριο του 2019, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου είχε κρίνει ενόχους τόσο τη 40χρονη, όσο και τον 39χρονο, αμφότεροι βουλγαρικής υπηκοότητας. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε κηρύξει ένοχο τον άνδρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και τη 40χρονη για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία του συζύγου της. Και οι δύο καταδικάστηκαν τελικά σε ισόβια κάθειρξη.

Υπενθυμίζεται ότι η Έδρα είχε διαφοροποιηθεί τότε τόσο από το κατηγορητήριο, όσο και από την εισαγγελική πρόταση που είχε προηγηθεί αναφορικά με τη χήρα Καλαντζάκη. Η 40χρονη είχε παραπεμφθεί να δικαστεί για την πράξη της άμεσης συνέργειας στην ανθρωποκτονία.

Ο εισαγγελέας της Έδρας είχε προτείνει, κατά τη δίκη, να μετατραπεί η κατηγορία από άμεση συνέργεια σε απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία. Εντούτοις, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου μετέτρεψε την κατηγορία από άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία σε ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία.

Ο 6χρονος γιος και το DNA

Τον περασμένο Οκτώβριο, είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας το αποτέλεσμα της εξέτασης DNA που είχε γίνει για τη διακρίβωση της πατρότητας του ανήλικου παιδιού της 40χρονης γυναίκας. «Το αποτέλεσμα της εξέτασης DNA καταρρίπτει πλέον κάθε αμφιβολία για την πατρότητα του 6χρονου παιδιού της εντολέως μου. Με βεβαιότητα που αγγίζει το 99,99%, ο τεχνικός σύμβουλος Γιώργος Φιτσιάλος αποφάνθηκε πως το 6χρονο αγόρι είναι γνήσιο τέκνο του άτυχου γιατρού Χριστόδουλου Καλαντζάκη.

Εμείς ήμασταν σίγουροι από την πρώτη στιγμή και αυτός ήταν και ο λόγος που προσπαθήσαμε να επισπεύσουμε τη διαδικασία της εξέτασης DNA, καθώς δεν ήταν δίκαιο να ακούγεται οποιαδήποτε ψευδής ή συκοφαντική είδηση και αναφορά σχετικά με την πατρότητα του παιδιού», είχε αναφέρει τον περασμένο Οκτώβριο, μεταξύ άλλων, στη “Νέα Κρήτη” ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της χήρας Καλαντζάκη, κ. Βαγγέλης Στρατουδάκης.

neakriti.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook