Κρήτη | Στο εδώλιο τα δύο αδέρφια για τη δολοφονία του 63χρονου κτηνοτρόφου

κρήτη-στο-εδώλιο-τα-δύο-αδέρφια-για-τη-801499

Στις 16 Σεπτεμβρίου αναμένεται να εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων η υπόθεση της δολοφονίας 63χρονου κτηνοτρόφου στο Άνω Μέρος Ρεθύμνου, τον Ιούλιο του 2018.

Στο εδώλιο παραπέμπονται δύο αδέρφια, 25 και 26 ετών αντίστοιχα, ο μικρότερος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ο μεγαλύτερος με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε ανθρωποκτονία. Ο 63χρονος δέχθηκε τρεις σφαίρες, η πρώτη στο κεφάλι σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται.

Την ευθύνη για την ανθρωποκτονία ανέλαβε ο μικρότερος αδερφός. Αν και κατά την σύλληψη του αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην δολοφονία του συγχωριανού του, στην πορεία ισχυρίστηκε ότι αναγκάστηκε να πυροβολήσει για να προστατεύσει την ζωή του καθώς απειλήθηκε.

Τον 25χρονο «έδειξε» από την πρώτη στιγμή ο Αλβανός βοσκός του θύματος και συνοδηγός στο αυτοκίνητο. Περιέγραψε ότι το όχημα στο οποίο επέβαιναν ο ίδιος και ο 63χρονος κτηνοτρόφος κλείστηκε από δύο οχήματα, μπρος και πίσω. Από το πρώτο αυτοκίνητο βγήκε ο 25χρονος, ο οποίος σύμφωνα με τον Αλβανό, αφού έσπασε με μαγκούρα το τζάμι, πυροβόλησε με πιστόλι τον 63χρονο. Μία από τις σφαίρες διαπέρασε το σώμα του θύματος και τραυμάτισε τον Αλβανό.

Στην προανακριτική του απολογία ο 25χρονος ισχυρίστηκε ότι γλύτωσε από του χάρου τα δόντια καθώς το θύμα έστρεψε κατά πάνω του την καραμπίνα. «Τον είδα να οπλίζει, ενστικτωδώς πυροβόλησα τρεις φορές προς το μέρος του. Είμαι συντετριμμένος, μακάρι να ήμουν εγώ στην θέση του». Ο 26χρονος αδερφός του ισχυρίζεται ότι όταν έφθασε στο σημείο, το συμβάν είχε γίνει. «Δεν έχω καμία εμπλοκή. Λυπάμαι που χάθηκε ένας άνθρωπος».

Ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής κ. Διονύσης Βέρρας είχε μιλήσει για μία «απόλυτα οργανωμένη συνεκτέλεση», υπογραμμίζοντας ότι παγίδευσαν και εγκλώβισαν το θύμα, το οποίο εκτελέστηκε με τρεις σφαίρες, η πρώτη στο κεφάλι εξ επαφής.

Να σημειωθεί ότι αν και η ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί στον 26χρονο ήταν για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία, στο εδώλιο παραπέμπεται τελικά με την κατηγορία της άμεσης συνέργειας.

Πηγή:cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook