Κρήτη | Στο εδώλιο σήμερα οι Γερμανοί για το επεισοδιακό τροχαίο στον Μυλοπόταμο

κρήτη-στο-εδώλιο-σήμερα-οι-γερμανοί-γι-1646041

Μνήμες από το επεισοδιακό περιστατικό που είχε λάβει χώρα τον περασμένο Αύγουστο στον Μυλοπόταμο, με “πρωταγωνιστές” δύο ντόπιους και μέλη οικογένειας Γερμανών τουριστών, αναμένεται να ξυπνήσουν σήμερα Πέμπτη 23 Μαρτίου, στα Δικαστήρια.

Ειδικότερα, για σήμερα έχει προσδιοριστεί να διεξαχθεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου η δίκη των δύο αδερφών από τη Γερμανία, οι οποίοι κατηγορούνται για «επικίνδυνες σωματικές βλάβες» σε βάρος των δύο Κρητικών. Πρόκειται για κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Η υπόθεση είχε λάβει τεράστιες διαστάσεις, όχι μόνο πανελλαδικά, αλλά και σε διεθνές επίπεδο, καθώς βρισκόταν για (σχετικά) μεγάλο χρονικό διάστημα στην ημερήσια διάταξη σε ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν από περίπου δύο μήνες, ρεπορτάζ του neakriti.gr είχε αποκαλύψει την πρόταση περί παραπομπής σε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου του 39χρονου Μυλοποταμίτη, καθώς κι ότι οι δικαστικές Αρχές έχουν ασκήσει ποινικές διώξεις, μεταξύ άλλων, σε βάρος δύο εκ των Γερμανών τουριστών.

Ειδικότερα, το neakriti.gr είχε αποκαλύψει ότι η εισαγγελική πρόταση περίπου παραπομπής σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ήταν για «απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά». Ωστόσο, το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο που παρέπεμψε σε δίκη τους δύο Μυλοποταμίτες έκρινε ότι δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ότι τα αποδιδόμενα αδικήματα τελέστηκαν με ρατσιστικά κίνητρα.

Τελικά, ο 39χρονος από τον Μυλοπόταμο παραπέμπεται να δικαστεί από Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και για επικίνδυνη οδήγηση, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο. Σύμφωνα με πληροφορίες, παραπέμπεται να δικαστεί και ο 37χρονος συνοδηγός του 39χρονου, ο οποίος, ωστόσο, αντιμετωπίζει κατηγορία πλημμεληματικού χαρακτήρα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η δίκη δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

Αναφορικά με τους δύο Γερμανούς, και αυτοί οδηγούνται σε δίκη, η οποία έχει προσδιοριστεί για σήμερα Πέμπτη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου. Τα δύο αδέρφια κατηγορούνται για «επικίνδυνες σωματικές βλάβες». Σύμφωνα, πάντως, με κάποιες πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι δε θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό να βρεθούν σήμερα στα Δικαστήρια Ρεθύμνου.

Δικαίωση

Στο μεταξύ, μιλώντας στο neakriti.gr, ο συνήγορος των δύο Κρητικών κ. Διονύσης Βέρρας έκανε λόγο για δικαίωση των ισχυρισμών που είχαν προταχθεί εξαρχής από την πλευρά τους. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βέρρας, ο ίδιος δικαιώνεται, καθώς από την πρώτη στιγμή είχε υποστηρίξει ότι, εάν οι Γερμανοί δεν είχαν κινηθεί πρώτοι εναντίον των ντόπιων, τίποτα απ’ όσα ακολούθησαν στη συνέχεια δε θα είχε συμβεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μετά και την ολοκλήρωση της διερεύνησης της υπόθεσης από τις αρμόδιες Αρχές, διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο των ντόπιων ουδέποτε συγκρούστηκε με το ενοικιαζόμενο όχημα των Γερμανών, όπως θεώρησαν ότι είχε συμβεί οι τελευταίοι.

Τι είχε συμβεί

Το τροχαίο, η καταδίωξη και η καταγγελία

Το συμβάν είχε λάβει χώρα τον περασμένο Αύγουστο, στην ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου. Μια οικογένεια Γερμανών, η οποία βρισκόταν στην Κρήτη – για τρίτη, μάλιστα, φορά – προκειμένου να περάσει ανέμελα τις καλοκαιρινές της διακοπές, είχε καταγγείλει ότι δέχτηκε επίθεση από κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα, πάντα, με τα όσα είχαν καταγγείλει οι Γερμανοί, ενεπλάκησαν σε τροχαίο ατύχημα, στο Πέραμα Μυλοποτάμου, με μικρές υλικές ζημιές και με υπαιτιότητα – σύμφωνα με τους τουρίστες – του αγροτικού αυτοκινήτου, όπου επέβαιναν οι δύο ντόπιοι. Η αντίδραση της οικογένειας να ζητήσει από τους Κρητικούς τα στοιχεία της ασφάλειας του 4×4, προκειμένου να δρομολογηθεί η αποζημίωση για τη ζημιά που νόμιζαν ότι προκλήθηκε, πυροδότησε – σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες – την επίθεση σε βάρος τους.

Σύμφωνα, πάντα, με την καταγγελία, ο ένας από τους Κρητικούς χτύπησε αρχικά τον ένα νεαρό. Όταν ο αδερφός του τελευταίου αμύνθηκε για να προστατεύσει τον αδερφό του, ένας από τους ντόπιους φέρεται να έβγαλε μαχαίρι και να κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους. Η οικογένεια φέρεται να μπήκε ταχύτατα στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο με προορισμό το Πέραμα. Εντούτοις, το αγροτικό όχημα φέρεται να καταδίωξε το αυτοκίνητο της οικογένειας, προσκρούοντας πάνω του επανειλημμένα. Το πρωτοφανές συμβάν έλαβε τέλος, σύμφωνα με τους τουρίστες, όταν στο Πέραμα ντόπιοι, που έβλεπαν να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους το σκηνικό, μπήκαν στη μέση.

Εντούτοις, η εκδοχή των δύο ντόπιων για τα όσα συνέβησαν το επίμαχο πρωινό στον Μυλοπόταμο ήταν πολύ διαφορετική από αυτή των τουριστών.

Μετά τη δημοσιοποίηση του καταγγελλόμενου συμβάντος, προκλήθηκε σάλος. Όπως είχε μεταδοθεί τότε από τα ΜΜΕ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη φέρεται να επικοινώνησε με την τοπική ΕΛ.ΑΣ., ζητώντας να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι δράστες. Τις επόμενες ημέρες υπήρξε, μάλιστα, τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια με την οικογένεια των τουριστών. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το περιστατικό.

Εξάλλου, η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή είχε κάνει λόγο για «απαράδεκτο γεγονός», ζητώντας, μάλιστα, μια μεγάλη συγνώμη «από τους ανθρώπους οι οποίοι έκαναν τις διακοπές τους και απ’ ό,τι έμαθα τιμούν την Κρήτη κι έρχονται αρκετές φορές στη χώρα μας».

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook