Κρήτη | Στο εδώλιο 29χρονος – Kατηγορείται για αλεπάλληλους εμπρησμούς

κρήτη-στο-εδώλιο-29χρονος-kατηγορείτα-1352403

Η περίπτωση 29χρονου Ηρακλειώτη, στον οποίο αποδίδονται αλλεπάλληλες εμπρηστικές ενέργειες σε διάφορες περιοχές της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου είναι πραγματικά ιδιάζουσα. Αν αποδειχτεί τελικά ότι το δικό του χέρι πυροδότησε όλες αυτές τις πυρκαγιές που αναστάτωσαν πολίτες και Αρχές τον Ιούνιο του 2016, τότε ίσως να του ταίριαζε η προσφώνηση «Νέρωνας της Κρήτης».

Η υπόθεση έχει προσδιοριστεί προς εκδίκαση την Τρίτη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου. Με βάση τα όσα περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο, ο νεαρός από τις 31 Μαΐου έως και τις 28 Ιουνίου φέρεται να είχε βαλθεί να κάψει τη …μισή ενδοχώρα, κυρίως περιοχές στους δήμους Γόρτυνας και Αρχανών-Αστερουσίων.

Αρκετές φορές, μέσα στην ίδια μέρα, ακόμα και εντός της ίδιας ώρας, φέρεται να προκαλούσε ακόμα και πέντε και έξι εμπρησμούς.

Για παράδειγμα, αναφέρεται ότι στις 14 Ιουνίου, μέσα σε μία ώρα, από τις 20.15 έως και τις 21.15 φέρεται να έβαλε φωτιά σε τρία διαφορετικά σημεία πέριξ του Ασημίου, οι οποίες κατέκαψαν ξηρά χόρτα, καλαμιές  και γεωργική έκταση.

Κάτι ανάλογο επαναλήφθηκε και στις 21 Ιουνίου ενώ στις 22 Ιουνίου τού αποδίδεται ότι προκάλεσε πέντε πυρκαγιές, από τις 9.30 το πρωί έως περίπου στις 3.30 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Οι φωτιές εκδηλώθηκαν κυρίως κοντά στο χωριό Άγιος Κύριλλος, στις Φλαθιακες αλλά και σε αγροτική περιοχή σχετικά κοντά στην Βαγιωνιά.

Οι πυρκαγιές κατέκαψαν κάποια στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, κατέστρεψαν δίκτυα άρδευσης και στύλο της ΔΕΗ ενώ οι φλόγες επεκτάθηκαν σε περιφραγμένη έκταση κτηνοτρόφου της περιοχής.

Μάλιστα ο συγκεκριμένος κτηνοτρόφος καρδιοχτύπησε δύο φορές μέσα στην ίδια ημέρα αφού η πρώτη φωτιά που απείλησε την περιουσία του εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί και ο κίνδυνος επανήλθε με νέα φωτιά το μεσημέρι.

Η ημέρα στις 28 Ιουνίου ήταν… φωτιά και λάβρα αφού καταγράφονται έξι εμπρηστικές ενέργειες κυρίως πέριξ του Ινίου. Οι πυρκαγιές «ξεφυτρώνουν» σαν τα μανιτάρια, σχεδόν ταυτόχρονα.

Στις περιπτώσεις του κατηγορητηρίου συγκαταλέγεται και μία φωτιά που εκδηλώθηκε στις 24 Ιουνίου και από τις φλόγες υπέστη φθορές μονοκατοικία στην περιοχή του Αχεντριά.

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook