Κρήτη | Στο αυτόφωρο για το μαγαζί που άνοιξε παρά το λουκέτο

κρήτη-στο-αυτόφωρο-για-το-μαγαζί-που-ά-980620
Φωτογραφία αρχείου

Στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου αναμένεται να οδηγηθεί ο υπεύθυνος του καταστήματος, ο οποίος λειτούργησε κανονικά το καφέ -μπαρ παρά την 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας που του είχε επιβληθεί λόγω συνωστισμού.

Οι έλεγχοι που έγιναν από το μικτό κλιμάκιο με την συμμετοχή της Ανεξάρτητης Αρχής Διαφάνειας, της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και της δημοτικής αστυνομίας είχε ως αποτέλεσμα να εντοπιστούν 3 καταστήματα τα οποία είχαν περισσότερο κόσμο από όσα προβλέπουν τα τετραγωνικά μέτρα του καταστήματος.

Αποτέλεσμα ήταν, οι αρχές να βεβαιώσουν πρόστιμα της τάξης των 10.000 ευρώ αλλά και να προχωρήσουν στην αναστολή λειτουργίας τους για 15 ημέρες.

Ένα όμως εξ αυτών άνοιξε και λειτούργησε κανονικά με αποτέλεσμα ισχυρή αστυνομική δύναμη να βρεθεί στο χώρο και να ζητήσει από υπεύθυνους και υπαλλήλους να κλείσουν το κατάστημα και να οδηγηθεί ο υπεύθυνος στα κρατητήρια.

Οι έλεγχοι από το μικτό κλιμάκιο αναμένεται να εντατικοποιηθούν

Μόνο το τριήμερο βεβαιώθηκαν τρία ακόμα πρόστιμα σε επιχειρήσεις εστίασης του Ηρακλείου.

Πρόκειται για δύο καφέ, το ένα στο κέντρο της πόλης, και ένα εστιατόριο με τους επιχειρηματίες να καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ αλλά και να αναστείλει την λειτουργία της επιχείρησης για 15 ημέρες.

Πολλά όμως είναι και τα πρόστιμα που έχουν βεβαιωθεί σε εργαζόμενους σε καφετέριες, εστιατόρια, φούρνους και άλλα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη χρήση μάσκας.

Μέσα σε λίγες ημέρες η δημοτική αστυνομία και η ΕΛΑΣ έχουν «κόψει» 27 συνολικά πρόστιμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βάση νομοθεσίας το πρόστιμα για τη μη χρήση μάσκας από εργαζόμενους είναι 150 ευρώ!

Παρ’ όλα αυτά οι έλεγχοι έχουν δείξει πως οι περισσότεροι επιχειρηματίες έχουν συμμορφωθεί και τηρούν τόσο τις αποστάσεις όσο και τα υπόλοιπα μέτρα ασφαλείας.

«Υπάρχει μεγάλη συμμόρφωση ως προς την πλειοψηφία ων καταστημάτων. Παρουσιάζονται κάποια μεμονωμένα περιστατικά κυρίως στην περιοχή του ιστορικού κέντρου της πόλης τα οποία μας προκαλούν προβληματισμό και ανησυχία», επεσήμανε, μιλώντας στο cretapost, ο πολιτικός προϊστάμενος της δημοτικής αστυνομίας του Ηρακλείου, Μαρίνος Παττακός ενώ παράλληλα τόνισε πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον.

«Οι έλεγχοι γίνονται είτε με μικτά κλιμάκια είτε κατά μόνας οι υπηρεσίες και δεν πρόκειται να σταματήσουν. Οι έλεγχοι γίνονται όλες τις ώρες και σε όλα τα καταστήματα. Μάλιστα, τώρα που αρχίζει η τουριστική σεζόν θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο.

Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι πρέπει να διατηρήσουμε το ασφαλές προφίλ και το καλό πρόσωπο της χώρας», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Παττακός.

Η επιβολή προστίμων λόγω των μέτρων που έχουν παρθεί για τη μη μετάδοση του κορωνοϊο έχουν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στους καταστηματάρχες. Για τον λόγο αυτό συγκαλείται εκτάκτως γενική συνέλευση του συλλόγου.

Πηγή: cretapost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook