Κρήτη | Στην τελική ευθεία η μονάδα τεχνητού νεφρού

κρήτη-στην-τελική-ευθεία-η-μονάδα-τεχν-899339

Περί τα τέλη του τρέχοντος μηνός αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες του κεντρικού κτιρίου της νέας Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στον αύλειο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ η Διοικήτρια του ΓΝΑΝ κ. Μαρία Σπινθούρη.

Τις ημέρες αυτές, όπως προσθέτει, αναμενόταν να γίνει η προκήρυξη για την ανακατασκευή των χώρων της τεχνικής υπηρεσίας, που θα φιλοξενήσουν τα αποδυτήρια και διάφορες άλλες χρήσεις βοηθητικού χαρακτήρα (γραφεία κλπ.) και δεν θα πάρει μεγάλο διάστημα για να ολοκληρωθεί.

Όπως σημειώνει η Διοικήτρια, πριν από τα μέσα του προσεχούς Σεπτεμβρίου δεν υπάρχει προγραμματισμός για μεταφορά στη νέα Μονάδα, καθώς μένει ακόμη η μεταφορά της ώσμωσης (εγκατάσταση αφαλάτωσης και απολύμανσης του νερού), που απαιτείται και θα ξεκινήσει από τον επόμενο μήνα, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στο νέο κτήριο.

Αυτό σημαίνει ότι μόνο μετά τις 15 Σεπτεμβρίου θα είναι δυνατή η μεταφορά σε πρώτη φάση και η λειτουργία σε δεύτερη φάση της νέας Μονάδας.

Αναφορικά με την εξυπηρέτηση των αιμοκαθαριζόμενων ασθενών κατά το χρονικό αυτό διάστημα, η κ. Σπινθούρη αναφέρει πως εφ’ όσον χρειαστεί θα μεταβούν (με βάση μια πρώτη εκτίμηση) για 4 με 5 ημέρες στις αντίστοιχες Μονάδες του Ηρακλείου, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο και στο ΠΑΓΝΗ.

Πηγή: anatolh.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook