Κρήτη | Στην κυκλοφορία ο νέος δρόμος: 15 λεπτά πιο γρήγορα το Ηράκλειο-Μεσαρά | Photos

Αύριο Σάββατο 27-07-2019  (τις απογευματινές ώρες) θα επανέλθει η κυκλοφορία στο νέο οδικό τμήμα από την Αγία Βαρβάρα προς Μοίρες και Μεσαρά του κάθετου άξονα Ηράκλειο – Μοίρες, μήκους περίπου 16 χλμ.

Με αυτό το μεγάλης σπουδαιότητας έργο για την Μεσαρά και για ολόκληρη την Κρήτη η χρονο-απόσταση θα μειωθεί κατά 15 λεπτά και η απόσταση κατά 5 χλμ. περίπου. Η κίνηση των οχημάτων από το Ηράκλειο προς Μεσαρά, θα γίνεται μέσω του νέου κυκλικού κόμβου στην είσοδο του οικισμού της Αγίας Βαρβάρας προς Μοίρες, ενώ από Μοίρες προς Ηράκλειο θα γίνεται μέσω του Ισόπεδου Κόμβου στην περιοχή Καστελίου Μοιρών.

Στην παρούσα φάση θα λειτουργεί ο ανισόπεδος κόμβος (Α/Κ) Μορονίου – Πλουτής από και προς Ζαρό, Αμπελούζο κ.α., ενώ οι ανισόπεδοι κόμβοι (Α/Κ) Γέργερης και Πανασού δεν θα λειτουργήσουν προσωρινά. Ο ανισόπεδος κόμβος (Α/Κ) Γέργερης αναμένεται να δοθεί σε χρήση μέχρι τις 10 Αυγούστου.

Ο ημικόμβος Πρινιά θα λειτουργεί στην έξοδο του προς Αγία Βαρβάρα, η είσοδος από Αγία Βαρβάρα προς Μοίρες, μέσω του ημικόμβου Πρινιά, θα λειτουργήσει μέχρι τις 10 Αυγούστου,  ενώ ο κόμβος Πανασού σε αμέσως επόμενη φάση.

Ο νέος οδικός άξονας περιλαμβάνει τρεις σήραγγες και δύο στέγαστρα συνολικού μήκους 1,6 χλμ και πέντε κοιλαδογέφυρες συνολικού μήκους 928 μ.

Η κίνηση μέσα στις σήραγγες και στις γέφυρες θα πρέπει να γίνεται με προσοχή, χωρίς προσπεράσεις και με αυστηρή τήρηση των ορίων ταχύτητας.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να τηρούν πιστά την οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση για την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εμείς μοιάζομε της ιστορίας ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙ Η ΚΑΤΣΙΚΑ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ. Αντί να κοιτάζομαι τη γίνεται στο Ηράκλειο ας δούμε στα Χανιά τη γίνεται. Γνώμη μου αν δεν γίνομαι μονόγνωμη μην περιμένετε τίποτα, φτωχοί συγγενείς θα παραμείνομε. Όταν έρθει ο χειμώνας θα πάρομε την πρωτιά με κατολισθήσεις και αποκλεισμό δρόμων στα Χανιά, από άσημοι διάσημοι, μην ήμαστε αχάριστοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ