Κρήτη | Στην κλινική covid του ΠΑΓΝΗ η γυναίκα του ζευγαριού – Ζητούν «να μπει το χωριό σε καραντίνα»

κρήτη-στην-κλινική-covid-του-παγνη-η-γυναίκ-1086966

Στο ΠΑΓΝΗ μεταφέρθηκε η ηλικιωμένη γυναίκα που προβλήθηκε από τον κορωνοϊό, καθώς η κατάσταση της υγείας της, παρουσίασε επιδείνωση και κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά της στο νοσοκομείο αναφοράς.

Η διαδικασία της μεταφοράς της ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, όπως γράφει το cretalive.gr. Υπενθυμίζεται πως τόσο η ίδια η ασθενής όσο και ο σύζυγός της, είχαν έρθει για διακοπές στην Κρήτη από την Αθήνα και βρίσκονταν σε χωριό της Μεσαράς. Τα προηγούμενα 24ωρα είχαν παρουσιάσει συμπτώματα ωστόσο, ζήτησαν ιατρική συνδρομή την περασμένη Πέμπτη.

Η ιχνηλάτηση για τις επαφές του ζευγαριού των ηλικιωμένων έχει ξεκινήσει καθώς όπως έγινε γνωστό είχαν συμμετάσχει σε θρησκευτικό πανηγύρι.

Δήμαρχος Φαιστού: «Να μπει το χωριό σε καραντίνα»

Το ηλικιωμένο ζευγάρι μετά τη διάγνωση και τη διαπίστωση πως είναι θετικοί στον κορωνοϊο, παρέμεινε σε κατ’ οίκον περιορισμό, ώσπου που κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της γυναίκας στο ΠΑΓΝΗ.

Κάτι που έγινε όμως ετεροχρονισμένα, μιας και οι δύο ηλικιωμένοι αν και είχαν πυρετό τις τελευταίες 15 μέρες, κυκλοφορούσαν κανονικά στο χωριό και έρχονταν σε επαφή με τους κατοίκους, σύμφωνα με δημοσίευμα του cretapost.gr. Πριν μεταβούν στο νοσοκομείο για να δώσουν δείγμα φαίνεται να είχαν πάει στην εκκλησία και να είχαν αρκετές επαφές με τους συγχωριανούς τους, οι οποίοι όπως είναι λογικό, είναι θορυβημένοι από τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, μιλώντας στο cretapost,  τονίζει ότι πλέον όλοι φοβούνται τη διασπορά του κορωνοϊού.

«Από την πρώτη στιγμή κινητοποιηθήκαμε, προχωρώντας σε απολυμάνσεις σε όλο τον οικισμό και στους κοινόχρηστους χώρους, ενώ ο ιερέας του χωριού απολύμανε την εκκλησία. Παράλληλα έχουμε έρθει σε επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία και αναμένουμε απαντήσεις. Όμως η επικοινωνία όπως γνωρίζουμε όλοι δεν είναι και η πιο εύκολη ως διαδικασία», σημειώνει ο κ. Νικολιδάκης που συνεχίζει λέγοντας ότι έχει ζητήσει να γίνουν διαγνωστικά τεστ σε όλους τους κατοίκους του χωριού και περιμένει τι μέλλει γενέσθαι.

Παράλληλα η ανησυχία είναι τέτοια που ο ίδιος ο κ. Νικολιδάκης αναφέρει πως ίσως θα έπρεπε να μπει το χωριό σε καραντίνα:  «Δεν αρκεί μόνο η ιχνηλάτηση των επαφών τους, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Ίσως θα έπρεπε να μπει σε καραντίνα όλο το χωριό. Είναι κρίμα, τόση προσπάθεια που έχουμε καταβάλλει στη Μεσαρά να πηγαίνει στράφι και υπάρχει φόβος πως ο ιός μπορεί να «χτυπήσει» την πεδιάδα», καταλήγει ο Δήμαρχος.

One thought on “Κρήτη | Στην κλινική covid του ΠΑΓΝΗ η γυναίκα του ζευγαριού – Ζητούν «να μπει το χωριό σε καραντίνα»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook