Κρήτη | Στην ανακρίτρια τα μέλη της εγκληματικής ομάδας για ναρκωτικά και όπλα

κρήτη-στην-ανακρίτρια-τα-μέλη-της-εγκλ-1212761

Απολογούνται σήμερα στην αρμόδια ανακρίτρια Ηρακλείου οι τέσσερις συλληφθέντες που φέρονται σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ να εμπλέκονται σε εγκληματική ομάδα με πεδία δράσης στην εμπορία όπλων και ναρκωτικών.

Κεντρικό πρόσωπο φέρεται ένας 50χρονος από χωριό του Ρεθύμνου, ο οποίος τα τελευταία 13 χρόνια έχει απασχολήσει για σοβαρές ποινικές υποθέσεις. Ήταν τον Ιούλιο του 2008, λίγους μήνες μετά τα γεγονότα των Ζωνιανών, όταν για πρώτη φορά «έσκασε» η εμπλοκή του ονόματος του σε τρανταχτή υπόθεση με βαρύ οπλισμό. Ακόμα και αντιαεροπορικό, ικανό να ρίξει αεροσκάφος λόγω του μεγάλου διαμετρήματος, είχε βρεθεί μεταξύ άλλων στην «γιάφκα» που αποκαλύφθηκε στο χωριό του.

Και το 2016 όμως, σε εκείνον είχε αποδοθεί μία ακόμα «γιάφκα» με βαρύ οπλισμό σε γκαρσονιέρα, στο κέντρο του Ηρακλείου. Μάλιστα την περίοδο της αστυνομικής επιχείρησης, ο ίδιος ήταν έγκλειστος στις φυλακές Νεάπολης για υπόθεση ναρκωτικών.

Εκτός από τον 50χρονο, σήμερα απολογούνται επίσης ένας 40χρονος Αλβανός, ένας 38χρονος ξυλουργός και ένας συνταξιούχος αστυνομικός, ο οποίος συνελήφθη στην Αθήνα και μεταφέρθηκε στο Ηράκλειο την Κυριακή.

Υπενθυμίζεται ότι ο 50χρονος συνελήφθη σε εξωτερικό χώρο, πίσω από μία δεξαμενή κοντά στο χωριό του, σε παράδρομο της εθνικής. Εκεί βρέθηκε και ο οπλισμός που κατασχέθηκε. Μία μέρα νωρίτερα τον είχαν παρακολουθήσει να παραλαμβάνει ένα δέμα από μεταφορική εταιρεία στο Ηράκλειο.

Σε ό,τι αφορά στο σκέλος της δικογραφίας για την διακίνηση κόκας, υποστηρίζεται ότι σε ένα περίπου 7μηνο είχαν διακινήσει περισσότερες από 800 δόσεις. Μάλιστα αναφέρεται ότι ο 40χρονος Αλβανός παρά το γεγονός ότι το διάστημα αυτό δεν είχε κάνει ούτε ένα μεροκάματο, εντούτοις κατάφερνε να συντηρεί τον εαυτό του και την οικογένεια του, να πηγαίνει οικογενειακώς διακοπές ενώ πρόσφατα αγόρασε και ακίνητο και έβαλε μπρος να κτίσει.

cretalive.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook