Κρήτη | Στη Σητεία 19 ναυαγοί – Τρεις νεκροί, συνεχίζονται οι έρευνες

κρήτη-στη-σητεία-19-ναυαγοί-τρεις-νεκρ-1105631

Στη Σητεία μεταφέρθηκαν 19 από τους διασωθέντες του ναυαγίου μετά τη βύθιση σκάφους με πρόσφυγες και μετανάστες που έγινε 12 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης, την Δευτέρα το απόγευμα και στο οποίο χάθηκαν τρεις αθώες ψυχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας από τους ναυαγούς μεταφέρθηκε και παραμένει νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο ενώ και από τους 19 έχουν ληφθεί δείγματα για την διενέργεια σχετικών τεστ για τον κορονοιό.

Υπενθυμίζεται πως έως τώρα έχουν διασωθεί 57 άτομα, ενώ έχουν ανασυρθεί σοροί μίας γυναίκας και δύο παιδιών με τις έρευνες να συνεχίζονται.

Στο σημείο των ερευνών βρίσκονται πέντε παραπλέοντα πλοία, ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ένα ελικόπτερο super puma και αεροσκάφος του λιμενικού.

Το σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες και πρόσφυγες δεν έχει γίνει γνωστό από που ξεκίνησε και ποιος ήταν ο προορισμός του.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, αμέσως μόλις ενημερώθηκε χθες για το συμβάν, βρέθηκε στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης όπου και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook