Κρήτη | Στη φυλακή η μητέρα που δεν έστελνε το παιδί της στο σχολείο

κρήτη-στη-φυλακή-η-μητέρα-που-δεν-έστε-1217852

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών (όπως ήταν και η εισαγγελική πρόταση), με τριετή αναστολή και με την δέσμευση ότι ο 9χρονος μαθητής θα επιστρέψει στο σχολείο, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, στην 40χρονη μητέρα που οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη γιατί είχε διακόψει τη φοίτηση του γιου της, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη, ωστόσο της αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου και δεν της επέβαλε χρηματική ποινή.

Η ίδια στην απολογία της, κλαίγοντας, ανέφερε ότι φοβόταν να το στείλει στο σχολείο «με τόσα κρούσματα» όπως είπε, και υποστήριξε ότι μεγαλώνει μόνη της τα παιδιά της.

Στην αναφορά του Εισαγγελέα της έδρας ότι «είναι δικαίωμα του κάθε παιδιού και υποχρέωση του κάθε γονέα να πηγαίνει στο σχολείο» και πως με το να μην το στέλνει του «στερούσε τη μόρφωση, τη χαρά του παιχνιδιού, την κοινωνικοποίηση» η 47χρονη είπε πως δεν άφησε το παιδί της και ότι εργαζόταν σκληρά, καθαρίζοντας σκάλες, προκειμένου να μπορεί να πληρώνει δασκάλα για να του κάνει ιδιαίτερα μαθήματα στο σπίτι.

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook