Κρήτη | «Στη φάκα» ο 43χρονος που «μπούκαρε» στην εκκλησία – Αγγίζει τις 7.000 ευρώ η αξία των κλοπιμαίων

κρήτη-στη-φάκα-ο-43χρονος-που-μπούκα-1427435

Πιάστηκε ο ιερόσυλος που «χτύπησε» την εκκλησία στην ενορία της Ζωοδόχου Πηγής στο Ηράκλειο, αποσπώντας από το ιερό διάφορα ιερά σκεύη, η αξία των οποίων αγγίζει τις 7.000 ευρώ (δείτε ΕΔΩ).

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο δράστης είναι ένας 43χρονος Έλληνας, ο οποίος φέρεται να «σκότωσε» τα κλοπιμαία σε ενεχυροδανειστήριο, για 200 ευρώ. Εκτός από τον 43χρονο συνελήφθη και ο 46χρονος ιδιοκτήτης του ενεχυροδανειστηρίου, ο οποίος αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ όπως διαπιστώθηκε δεν είχε προβεί και σε ανανέωση της άδειας του καταστήματος.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου υπόθεση διακεκριμένης κλοπής που διαπράχθηκε σε Ιερό Ναό σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου. Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ένας ημεδαπός κατηγορούμενος για τη διάπραξη της κλοπής και ακόμα ένας ημεδαπός για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, ο ένας εκ των δύο ημεδαπών την 24.01.2023 ξημερώματα αφαίρεσε από Ιερό Ναό διάφορα εκκλησιαστικά αντικείμενα συνολικής χρηματικής αξίας 7.000 ευρώ, τα οποία στη συνέχεια διέθεσε προς πώληση σε έτερο ημεδαπό. Από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, αναζητήθηκαν και συνελήφθησαν χθες 25.01.2023 και οι δύο ημεδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook