Κρήτη | Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους του ΠΑΓΝΗ την Δευτέρα 21 Μαρτίου

κρήτη-στάση-εργασίας-από-τους-εργαζόμ-1199847

Σε στάση εργασίας προχωρούν τη Δευτέρα 21 Μαρτίου οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες εργασίας στον κλάδο τους.

Η στάση εργασίας θα ξεκινήσει στις 11 πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ: «Συνάδελφοι, πέρασαν δύο χρόνια από την πανδημία του κορονοϊού και όλοι εμείς που εργαζόμαστε στα νοσοκομεία και στην πρωτοβάθμια υγεία, δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για την προστασία της υγείας και της ζωής των ασθενών μας.

Δύο χρόνια τώρα δουλεύουμε κάτω από αντίξοες συνθήκες, με απανωτές βάρδιες και εξοντωτικές εφημερίες χωρίς άδεια και ρεπό, εξουθενωμένοι για να κρατήσουμε το δημόσιο σύστημα Υγείας όρθιο. Η πανδημία αξιοποιήθηκε για να περάσουν μία σειρά αντεργατικά και κατασταλτικά μέτρα σε βάρος του «εχθρού λαού». Ο εμβολιασμός από όπλο της επιστήμης, αξιοποιήθηκε για απολύσεις, εκβιασμούς, διαίρεση των εργαζομένων και ενίσχυση των ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων.

Αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Την ίδια ώρα χιλιάδες συμβασιούχοι (επικουρικοί, ΣΟΧ, ΟΑΕΔ) εργάζονται στα νοσοκομεία, καλύπτοντας ένα σημαντικό μέρος από τις μεγάλες ελλείψεις, με μειωμένα δικαιώματα σε σχέση με τους μόνιμους. Η κυβέρνηση τους κρατάει σε ομηρία δίνοντας τους άλλη μια ολιγόμηνη παράταση, εξαιρώντας ταυτόχρονα τους συμβασιούχους ΣΟΧ που εργάζονται σε καθαριότητα και εστίαση των νοσοκομείων γιατί σχεδιάζει τις υπηρεσίες αυτές να τις παραδώσει σε εργολαβικές εταιρίες.

Η κυβέρνηση λοιπόν αντί να αξιοποιήσει την πολύτιμη εμπειρία που έχουν αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια και να τους μονιμοποιήσει χωρίς όρους και προϋποθέσεις, γνωρίζοντας ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες , οδηγεί ένα μεγάλο μέρος αυτών των εργαζομένων στην απόλυση!!!

Απαντάμε μαχητικά με4ωρη στάση εργασίας, που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ, τη ΔΕΥΤΕΡΑ 21 Μάρτη 11πμ – 3μμ, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας 12:00μ στην 7η ΥΠΕ μαζί με άλλα σωματεία της υγείας.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook