Κρήτη | Σταματούν τις καλλιέργειες, ελλείψει εργατικών χεριών

κρήτη-σταματούν-τις-καλλιέργειες-ελλ-1767110

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση εξακολουθούν και βρίσκονται χιλιάδες αγρότες και παραγωγοί στην Κρήτη εξαιτίας της έλλειψης εργατών γης.

Ένα φαινόμενο που τείνει να λάβει επικίνδυνες διαστάσεις την ώρα μάλιστα που σε τρίτες χώρες υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που περιμένουν να έρθουν στην Ελλάδα και να εργαστούν στον πρωτογενή τομέα.

Όπως είπε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη ο Πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας Γιάννης Γαϊτάνης, το θέμα των εργατών γης κολλάει ουσιαστικά στην γραφειοκρατία αλλά και στην πολιτική βούληση η οποία δεν υπάρχει.

Όλα τα μέτρα και οι νόμοι για τους εργάτες γης βγήκαν για εισπρακτικούς λόγους σχολίασε ο Γιάννης Γαϊτάνης.

Η κατάσταση σε αρκετές αγροτικές περιοχές του νησιού όπως είναι το Τυμπάκι, η Βιάννος αλλά και η Ιεράπετρα, είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι οι παραγωγοί που καλλιεργούν μεγάλες εκτάσεις, που σταματούν πλέον τις καλλιέργειες τους αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν μόνοι τους.

Ένας παραγωγός που για παράδειγμα καλλιεργεί 20 στρέμματα θα σταματήσει την καλλιέργεια του και θα μπει σε περίοδο αγρανάπαυσης λόγω έλλειψης εργατών γης σχολιάζουν άνθρωποι του αγροτικού κόσμου και τονίζουν ότι θα πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες την Παρασκευή ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης θα έχει συνάντηση με τον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής Δημήτρη Καιρίδη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα τεθούν στο τραπέζι όλες οι λεπτομέρειες και οι δυσκολίες που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν προκειμένου να έρθουν οι εργάτες γης στην χώρα μας από το εξωτερικό.

ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook