Κρήτη | Στα «μαλακά» έπεσαν στο Εφετείο κατηγορούμενοι για τον θάνατο του 17χρονου

κρήτη-στα-μαλακά-έπεσαν-στο-εφετείο-997047

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης εκδικάστηκε την Τετάρτη σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της φονικής συμπλοκής στο Ροτάσι Ηρακλείου, το 2012 με θύμα έναν 17χρονο.

Δράστης ήταν ένας επίσης 17χρονος, συγχωριανός του θύματος, για τον οποίο έχει τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Η σημερινή διαδικασία αφορούσε την εμπλοκή των ενηλίκων των δυο πλευρών στην αιματηρή υπόθεση.

Συνολικά οι κατηγορούμενοι ήταν τρεις, ο θείος του ανηλίκου θύματος από τη μια, και ο πατέρας και ο αδερφός του δράστη από την άλλη.

Να σημειωθεί ότι η οικογένεια του δράστη μετά το φονικό εγκατέλειψε την Κρήτη και εγκαταστάθηκε στον Βόλο. Οι κατηγορούμενοι εκπροσωπήθηκαν δια των δικηγόρων τους.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο διατήρησε τις πρωτοδίκες ποινές που ήταν αρκετά επιεικείς και τις ανέστειλε επι τριετίας, υπό τον όρο της εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα για εκείνους που η ποινή είναι άνω των τριών ετών.

Η απόφαση αυτή εκδόθηκε επειδή η έδρα αναγνώρισε – όπως ειπώθηκε – ότι οι εμπλεκόμενοι προσπαθούν να αφήσουν πίσω αυτήν την τραγική ιστορία και να μην δοθεί συνέχεια.

Θυμίζουμε ότι το μακελειό έγινε το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου, όταν έξω από το Ροτάσι, στο δρόμο προς Εθιά, ο καβγάς μεταξύ ανήλικων και ενήλικων ανδρών άναψε. Η έντονη λογομαχία έδωσε τη θέση της στα όπλα, στα μαχαίρια και στις μαγκούρες. Τραγικός απολογισμός ένας 17χρονος νεκρός και τρεις ακόμη τραυματίες και από τις δύο πλευρές.

Αρχικά οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Χάρακα και εν συνεχεία στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο αλλά και στο ΠΑΓΝΗ. Χωρίστηκαν υπό το φόβο επεισοδίων ανάμεσα στα μέλη των οικογενειών.

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook