Κρήτη | Σπιζαετός βρέθηκε πνιγμένος μέσα σε δεξαμενή νερού | Photos

κρήτη-σπιζαετός-βρέθηκε-πνιγμένος-μέ-1420822

Τραγικό τέλος είχε ένας νεαρός σπιζαετός-Aquila fasciata στην Κρήτη

Το νεαρό πουλί, στο οποίο είχε τοποθετηθεί δορυφορικός πομπός στο πλαίσιο του LIFE Bonelli East Med, προκειμένου να παρακολουθούνται οι κινήσεις του στο πλαίσιο έρευνας, βρέθηκε πνιγμένο μέσα σε δεξαμενή νερού στο Αντισκάρι.

Την είδηση γνωστοποίησε μέσω FACEBOOK, ο Σπύρος Νηστικάκης του «LIFE Against Poison Crete» που μαζί με την Ντάικα, τον σκύλο ανιχνευτή, συνέδραμαν στον εντοπισμό του νεκρού σπιζαετού.

Σε σχετική ανάρτηση, αναφέρεται:

«Μία δυσάρεστη αποστολή είχε σήμερα 12/4/2022 ο Σπύρος Νηστικάκης με τη Ντάικα. Πραγματοποίησαν έρευνα στην περιοχή του Αντισκαρίου για τον εντοπισμό ενός σπιζαετού-Aquila fasciata, ο οποίος είχε συλληφθεί ως νεοσσός στη φωλιά του πριν 2 χρόνια. Στο νεαρό πουλί είχε τοποθετηθεί δορυφορικός πομπός στο πλαίσιο του LIFE Bonelli East Med #LIFEBonellieastMed και οι ερευνητές που εργάζονται στο έργο παρακολουθούσαν τακτικά τις κινήσεις του. Καταγράφηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής να παραμένει στάσιμος στο συγκεκριμένο σημείο, γεγονός που μας υποψίασε για πιθανό τραυματισμό. Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι συνεργάτες του έργου χθες, δεν κατάφεραν να το εντοπίσουν. Η συμβολή της Ντάικας και του Σπύρου αποδείχθηκαν πολύτιμες. Δυστυχώς όμως, η Θωμαή, όπως είχε ονομαστεί από τους επιστήμονες, βρέθηκε πνιγμένη μέσα σε δεξαμενή νερού. Θα ακολουθήσει κτηνιατρικός έλεγχος με τις απαραίτητες αναλύσεις, προκειμένου να διευκρινιστούν τα αίτια θανάτου του ζώου.

Οι φωτογραφίες από την έρευνα είναι του Σπύρος Νηστικάκης.

Ευχαριστίες και στους κ.κ. Γιώργο Μεραμβελιωτάκη & Γιάννη Χαριτάκη, Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης Δωδεκανήσου για την πολύτιμη βοήθειά τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook