Κρήτη | Σπάει κάθε ρεκόρ το ναρκω-πλοίο – Έκρυβε ναρκωτικά αξίας 140 εκατ. ευρώ!

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις για το ρυμουλκό πλοίο «ANDREAS» το οποίο έχει γίνει από χθες «φύλλο και φτερό» από τους Λιμενικούς, οι οποίοι βρέθηκαν μπροστά σε μια τεράστια ποσότητα χασίς σε μορφή σοκολάτας και σε 250.000 ναρκωτικά χάπια, μετά από ένα χρόνο!

Όπως αποκάλυψε χθες το ekriti.gr οι Λιμενικοί αξιοποιώντας μια πληροφορία που είχαν, ξεκίνησαν εκ νέου τις έρευνες στο ρυμουλκό αποκαλύπτοντας μέσα σε μια ειδική κρύπτη, την πολύ μεγάλη ποσότητα των ναρκωτικών, που έρχεται να προστεθεί στους 6.1 τόνους χασίς που είχαν εντοπιστεί κατά την πρώτη έρευνα που είχε γίνει το 2017. Μιλάμε δηλαδή για ένα συνολικό όγκο ναρκωτικών, που αγγίζει ή και ξεπερνά τα 140.000.000 ευρώ.

Η επιχείρηση κατά τη χθεσινή μέρα ολοκληρώθηκε στις 4 τα ξημερώματα, με τους άνδρες της Υπηρεσίας και του κλιμακίου που έχει έρθει από την Αθήνα να ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή το πλοίο, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, μιας και στην περιοχή επικρατεί κακοκαιρία. Μάλιστα οι άνδρες που μετέχουν στην Επιχείρηση διανυκτέρευσαν στην περιοχή της Αγίας Γαλήνης.

Οι εγκληματίες που θέλησαν να μεταφέρουν με το πλοίο την τεράστια ποσότητα, είχαν δημιουργήσει ειδική κρύπτη σε συγκεκριμένα σημεία του ρυμουλκού. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν δημιουργήσει ένα κούφωμα στο πλοίο, ένα διπλό τοίχο δηλαδή, μέσα στον οποίο βρισκόταν η ποσότητα.
Μια ποσότητα, η οποία έχει ήδη απομακρυνθεί με φορτηγά, από το λιμάνι της Αγίας Γαλήνης.

Τα σενάρια

Οι έρευνες των Λιμενικών από Αθήνα και Κρήτη που βρίσκονται στην Αγία Γαλήνη, συνεχίζονται και σήμερα, την ώρα που οι Αρχές εξετάζουν εκ νέου την υπόθεση του πλοίου το οποίο είχε εντοπιστεί τον Δεκέμβριο του 2017 και βρίσκεται από τότε αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης.

Οι έρευνες στρέφονται και προς την κατεύθυνση της πιθανής σύνδεσης του με το άλλο πλοίο, το ΝΟΚΑ, που είχε εντοπιστεί φορτωμένο με 12 τόνους «σοκολάτα», ένα χρόνο μετά, δηλαδή πριν από ενάμιση μήνα περίπου, αλλά και το γεγονός ότι και τα δύο εντοπίστηκαν ανήμερα του Αγίου Νικολάου!

Την ίδια στιγμή η τοπική κοινωνία είναι προβληματισμένη, καθώς με τις αποκαλύψεις της νέας ποσότητας ναρκωτικών, «πάγωσε» η μεταφορά του πλοίου στην Αθήνα, όπως είχε δρομολογηθεί μετά από τη δημοπράτηση του. Μια επιχείρηση που θα απομακρύνει τον κίνδυνο περιβαλλοντικής καταστροφής στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης.

Πηγή: ekriti.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΘέλετε να επισκεφθείτε τη Βενετία; Θα πληρώνετε “φόρο εισόδου”
Επόμενο άρθροΧανιά | Τον «τσάκωσαν» μετά από 4 κλοπές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ