Κρήτη | Σοβαρός τραυματισμός εργοδηγού μετά από έκρηξη κλαρκ

κρήτη-σοβαρός-τραυματισμός-εργοδηγο-746765

Για άλλη μια φορά, οι προειδοποιήσεις και η κραυγή αγωνίας των εργαζομένων στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου πέφτει στο «κενό». Άλλο ένα εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε το Σάββατο 05/10/2019 στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στη ΒΙΠΕΗ έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα…

Το ατύχημα σημειώθηκε όταν η μπαταρία του κλάρκ εξερράγη, τραυματίζοντας σοβαρά στα μάτια και στο πρόσωπο τον εργοδηγό.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των εργαζομένων στο ΚΔΑΥ, «η κατάσταση στο εργοστάσιο έχει γίνει πλέον άκρως επικίνδυνη καθώς τα εργατικά ατυχήματα, ο κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή δεν εγκυμονεί μόνο στους χώρους της παραγωγής αλλά ουσιαστικά σε όλο το εργοστάσιο, σε κάθε πόστο. Με λίγα λόγια ακόμα και το να διασχίσεις περπατώντας την μονάδα μπαίνει η ζωή σου σε κίνδυνο!»

Παράλληλα επισημαίνεται το πόσο κρίσιμο είναι να γίνεται με ευλάβεια η συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού καθώς αποτελεί βασικό παράγοντα πρόκλησης εργατικών ατυχημάτων. «Έχει σοβαρή ευθύνη η εργολάβος εταιρία για την κατάσταση» – επισημαίνεται στην ανακοίνωση και υπενθυμίζεται ότι «δεν πέρασε ούτε μήνας από την παρέμβαση των εργαζομένων και του σωματείου στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου όπου αναδείχτηκε και το ζήτημα των συνθηκών εργασίας και των εργατικών ατυχημάτων, παρόλα αυτά συνεχίζουμε να μετράμε σακατεμένους εργάτες».

Με ευχές για ταχεία ανάρρωση στον εργοδηγό, τονίζεται ότι εξακολουθεί να «παραμένει αναπάντητο από πλευράς υπουργείου εσωτερικών και το αίτημα για συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων για την επίλυση των ζητημάτων του εργοστασίου της ανακύκλωσης».

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook