Κρήτη | Σωτήρια η επέμβαση αστυνομικών για δύο γυναίκες που αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν

κρήτη-σωτήρια-η-επέμβαση-αστυνομικών-1193534

Μια 37χρονη στο Μαλεβίζι και μια 45χρονη στο Ηράκλειο αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν με χάπια – Μέσω viber εντοπίστηκε η δεύτερη γυναίκα που δεν απαντούσε στις κλήσεις

Σωτήρια ήταν η επέμβαση αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου για τη ζωή μιας 37χρονης κοπέλας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, είχε καταναλώσει μεγάλο αριθμό χαπιών με σκοπό να δώσει τέλος στη ζωή της.

Ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε και στο Ηράκλειο με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, του Α΄Αστυνομικού Τμήματος και της Ασφάλειας Ηρακλείου να σώζουν στη διάρκεια μεγάλης κινητοποίησης που υπήρξε μια 45χρονη γυναίκα από τη Ρωσία η οποία επίσης είχε καταναλώσει χάπια.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί μαζί με την κόρη της που προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν με τη 45χρονη την εντόπισαν τελικά χάρη σε μια στιγμιαία κλήση στο viber…

Ο σκύλος της 37χρονης γαύγιζε σαν τρελός…

Οι μαρτυρίες περίοικων στο Cretalive είναι πραγματικά αποκαλυπτικές και συγκλονιστικές αφού οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να σκαρφαλώσουν σε μεγάλο ύψος ώστε να μπορέσουν να μπουν στο σπίτι αφού όλα ήταν κλειστά, η κοπέλα δεν απαντούσε και ο σκύλος της, μέσα, γαύγιζε σαν τρελός.

Συνειδητοποίησαν τόσο εκείνοι όσο και οι γείτονες ότι η ζωή της 37χρονης διέτρεχε άμεσο κίνδυνο. Οι γείτονες ήξεραν καλά ότι για να είναι το σκυλί μέσα στο σπίτι και να γαυγίζει έτσι, κάτι κακό έχει συμβεί. Οι αστυνομικοί, αδιαφορώντας ακόμα και για την σωματική τους ακεραιότητα, μπήκαν, παραβιάζοντας τα παράθυρα. Και έπραξαν σοφά και καίρια, όπως αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος. Η κοπέλα ήταν σε άθλια κατάσταση αφού είχε πάρει πολλά χάπια.

Περίοικοι ανέφεραν σοκαρισμένοι ότι κατέρρευσε στα χέρια των δύο αστυνομικών. Λιποθύμησε. Η 37χρονη παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στα Επείγοντα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάσταση της ήταν κρίσιμη, κρεμόταν από μία κλωστή η ζωή της.

Γείτονας περιέγραψε στο Cretalive ότι οι αστυνομικοί επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον πρώην φίλο της 37χρονης, ο οποίος διαμένει στην Αθήνα προκειμένου να ζητήσουν την συνδρομή του σχετικά με κάποιες πληροφορίες ώστε να χειριστούν την υπόθεση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στο σημείο πάντως εκτυλίχθηκαν συγκινητικές σκηνές αλλά γεμάτες αγωνία. Οι δύο αστυνομικοί αποδείχτηκαν πραγματικοί φύλακες-άγγελοι για την 37χρονη κοπέλα. Αν δεν ενεργούσαν άμεσα, αν δεν άκουγαν τα επίμονα γαυγίσματα του σκύλου και αν δεν έπαιρναν την απόφαση να σκαρφαλώσουν και ας παραβίαζαν το χώρο, τα πράγματα θα είχαν πάρει μοιραία τροπή.

«Παιδί μου, αυτοκτονώ…»

Το δεύτερο ανάλογο περιστατικό αφορούσε σε μια 45χρονη γυναίκα από τη Ρωσία που είχε έρθει στην Κρήτη για διακοπές με την κόρη της. Κάποια στιγμή μητέρα και κόρη χωρίστηκαν, ενώ κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες για το τι είχε προηγηθεί η 45χρονη κάλεσε την κόρη της στο τηλέφωνο και της είπε «παιδί μου, αυτοκτονώ…!». Η κοπέλα σε κατάσταση σοκ ενημέρωσε τις αρχές και άμεσα ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση για τη σωτηρία της 45χρονης.

Στην αγωνιώδη επιχείρηση για τον εντοπισμό της γυναίκας συμμετείχαν άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ, του Α΄ Αστυνομικού Τμήματος και της Ασφάλειας Ηρακλείου, οι οποίοι προσπαθούσαν μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούσε να εντοπίσουν το στίγμα της. Όμως, η 45χρονη δεν απαντούσε στις κλήσεις που της γίνονταν, κορυφώνοντας την αγωνία για την τύχη της.

Εν τέλει σώθηκε χάρη σε μια στιγμιαία κλήση που της έγινε μέσω viber. Από αυτό το άνοιγμα της γραμμής για ελάχιστα δευτερόλεπτα οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τη γυναίκα στο κέντρο του Ηρακλείου και πιο συγκεκριμένα στην οδό Μεραμπέλλου, σε κακή κατάσταση, λόγω των χαπιών που είχε καταναλώσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook