Κρήτη | Σοκάρει η μητέρα της 12χρονης που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού: «Το παιδί δεν ήθελε την ζωή του, αυτοτραυματιζόταν»

κρήτη-σοκάρει-η-μητέρα-της-12χρονης-που-1524529

Ρίγος προκαλεί η μητέρα της 12χρονης που κατήγγηλλε πως έπεφτε θύμα βιασμών στην Ιεράπετρα, με την περιγραφή της ιστορίας της. Η ίδια μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα» είπε πως το παιδι βρίσκεται σε βαριά κατάθλιψη και πως δεν έχει συνέλθη ακόμα…

«Δυστυχώς δεν είχε το θάρρος από αυτό που βίωνε, είτε από τις απειλές, είτε από τις ψυχολογικές πιέσεις, είτε από το αίσθημα της ντροπής. Δεν μίλησε ποτέ σε εμάς, ούτε στον αδερφό της. Ούτε καν στην ψυχολόγο της» είπε η μητέρα και συνέχισε:

«Όταν εγώ έβλεπα τα σημάδια της διαφορετικής συμπεριφοράς, της μειωσης της σχολικής επίδοσης, έλλειψη ενδιαφερόντων, ελλειψη κοινονοικοποίησης,  το παιδί άρχισε να το βλέπει ψυχολόγος και δεν το είπε ούτε σε εκείνη.

Αλλά κάποια στιγμή, θυμάμαι ήταν Κυριακή, με πήρε η ψυχολόγος της και μου είπε ότι το παιδί τραυματίζεται, δεν θέλει για κάποιον λόγο την ζωή της» είπε η μητέρα.

«Όταν πήγαμε το παιδί στην παιδοψυχιατρική κλινική του Ηρακλείου την ίδια μέρα. το παιδί, μίλησε στον διευθυντή και μας είπαν: το παιδί δεν θέλει την ζωή της και πρέπει να νοσηλευτεί γιατί θέλει να βάλει τέλος στην ζωή του. Πήραμε την δύσκολη απόφαση, της νοσηλείας του παιδιού μας. Αυτό έγινε τον Ιανουάριο του 2022. 

Τα γεγονότα συνέβησαν το 2020 αλλά κατά την διάρκεια του 2021 λόγω του επαγγέλματός μου, περίπου μισή σχολική χρονιά ζήσαμε σε άλλο νησί και το παιδί με την αλλαγή του περιβάλλοντος ήταν καλα, ήταν χαμογελαστό, δεν κατάλαβα το παραμικρό.

Όταν τον Σεπτέμβριο του 2021, εμείς γυρίσαμε στην Ιεράπετρα και το παιδί όταν ήρθε σε τηλεφωνική, είτε σε βλεμματική επαφή με αυτά τα άτομα, τότε άρχισε να εμφανίζει τα σημάδια της κατάθλιψης. Να κοιμάται πολλές ώρες, να μην έχει ενδιαφέρον για το σχολείο του.

Τον Γενάρη του 2022 το παιδί νοσηλεύτηκε και έμεινε σχεδόνένα εξάμηνο, με δύο εξιτήρια… Τον Γενάρη με την βοήθεια του γιατρού το παιδί έβγαλε από την ψυχούλα του ότι συνέβη στην ζωή του. Ο γιατρός μαζί με άλλα κορίτσια που νοσηλεύονταν και κάποια από αυυτά ήταν θύματα βιασμού έδωσαν το θάρρος στο παιδί μου και του είπαν να βγει να μιλήσει και να πάει στην ανακρίτρια λέγοντάς της πως θα βρίσκονται στο πλευρό της» είπε.

Πώς έμαθε η μητέρα τι συνέβαινε στην κόρη της 

Όπως είπε η ίδια, ο γιατρόις ηταν εκείνος που την ενημέρωσε. «Με παίρνει ο γιατρός και μου λέει: «Θα ακούσεις κάποια πράγματα. Το παιδί σου έχει πέσει θύμα βιασμών, θα είσαι ψύχραιμη, θα την ακούσεις προσεκτικά, δεν θα την ρωτήσεις τίποτα και στο τέλος απλά θα το αγκαλιάσεις. Θα πεις είμαι εδώ». Έτσι και έγινε» κατέληξε, με σπαρακτική φωνή η γυναίκα.

Δείτε τι δήλωσε στην Ζήνα Κουτσελίνη:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook