Δεύτερος θάνατος σε φυλακή της Κρήτης – Κρατούμενος έφτασε με μεταγωγή και αυτοκτόνησε

Ένας 34χρονος Σύρος, ο οποίος μόλις είχε μεταχθεί στις Φυλακές Νέας Αλικαρνασσού από Αστυνομικό Τμήμα της Αθήνας, έβαλε τέλος στην ζωή του, δια απαγχονισμού το μεσημέρι της Τρίτης!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στον νεαρό άνδρα, που ήταν κρατούμενος λιγότερο από μια εβδομάδα, είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 5 ετών για ληστεία.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι το προφίλ του ήταν διαφορετικό από την πλειονότητα των κρατουμένων. Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα επισημαίνουν σωφρονιστικοί, ως άπορος κρατούμενος (είναι χαρακτηριστικό ότι δεν είχε μαζί του τίποτε, παρά μόνο τα ρούχα που φορούσε), δεν επρόκειτο να μείνει στην φυλακή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στον δε φάκελό του γινόταν αναφορά σε σπουδές που έκανε.

Με την άφιξή του, τόσο ο Διευθυντής και το προσωπικό όσο και η κοινωνική υπηρεσία τον προσέγγισαν για να τον βοηθήσουν.

Ωστόσο, λόγω της μεταγωγής του αλλά και του γεγονότος ότι δεν ήταν εμβολιασμένος κατά του κορονοϊού, έπρεπε, με βάση τα προβλεπόμενα, να μπει σε καραντίνα σε χώρο άλλο από τα κελιά των υπολοίπων κρατουμένων, κάτι που έγινε.

Όλα έγιναν μέσα σε διάστημα λιγότερο των 20 λεπτών, περίπου στις 2.00 το μεσημέρι, όταν στον χώρο αυτό, ο 34χρονος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ξήλωσε κάποια καλώδια και δημιούργησε τον βρόγχο που το “έκοψε” το νήμα της ζωής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν τον εντόπισε σωφρονιστικός υπάλληλος κι έσπευσε να κόψει με μαχαίρι τον αυτοσχέδιο βρόγχο, “χτυπήθηκε” από το ηλεκτρικό ρεύμα.

cretalive.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ