Κρήτη | Σήμερα το τελευταίο αντίο στον Ιάκωβο που έχασε τη ζωή του στον σεισμό – Το τάμα και το παιχνίδι της μοίρας

κρήτη-σήμερα-το-τελευταίο-αντίο-στον-ι-1289441

Το τελευταίο αντίο στον 62χρονο Ιάκωβο Τσαγκαράκη, που έχασε τη ζωή του από τον ισχυρό σεισμό χθες το πρωί στο Αρκαλοχώρι θα πουν σήμερα συγγενείς και φίλοι, που θα τον συνοδεύσουν το μεσημέριστην τελευταία του κατοικία.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στις 3 μετά το μεσημέρι, στον ιερό ναό του Αγίου Νεκταρίου, στη Μάρθα Βιάννου.

Ο θάνατος του άτυχου 62χρονου, που καταπλακώθηκε από τον θόλο της εκκλησίας του Προφήτη Ηλία, στο Αρκαλοχώρι, όπου εκτελούσε εργασίες την ώρα του φονικού σεισμού των 5,8 Ρίχτερ, προκάλεσε οδύνη στην οικογένειά του και θλίψη σε όλους τους Κρητικούς.

Από «θαύμα» γλίτωσε ο γιος του, ο οποίος βρισκόταν μαζί του στην εκκλησία, αλλά ο «Εγκέλαδος» τον πέτυχε τη στιγμή που έβγαινε από το ναό. Τραυματισμένος ελαφρά και ο ίδιος και ανήμπορος να βοηθήσει τον πατέρα του είδε την εκκλησία να μετατρέπεται σε συντρίμμια και να τον καταπλακώνει.

Ο 62χρονος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή της Βιάννου, από όπου καταγόταν και διατηρούσε ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς από τα νεότερα χρόνια του ως ποδοσφαιριστής, μετέπειτα ως παράγοντας της τοπικής ποδοσφαιρκής ομάδας “Πατούχας” και τελευταία της ομάδας “Πήγασος”, ενώ είχε δράση και στον πολιτιστικό σύλλογο της γενέτειράς του.

Το τάμα στον Προφήτη Ηλία

Ο άτυχος 62χρονος είχε ιδιαίτερη σχέση με τον Προφήτη Ηλία και εδώ και καιρό, όπως είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ. Ανδρέας, αναζητούσε τρόπους για την αναστήλωσή του, καθώς επρόκειτο για ένα ιστορικό, θρησκευτικό και πολιτιστικό μνημείο της περιοχής. Όπως εξήγησε ο κ. Ανδρέας, η σχέση του αυτή με τον Προφήτη Ηλία ξεκινά από την μητέρα του 62χρονου, που τον είχε τάξει στο παρελθόν. Αυτό το τάμα κρύβεται πίσω από το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειχνε για την αποκατάσταση της μικρής εκκλησίας ο 62χρονος, για τον οποίο η μοίρα είχε επιφυλάξει άσχημο παιχνίδι, καθώς έμελλε να είναι και η αιτία για τον άδικο και πρόωρο χαμό του.

ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook