Κρήτη | Σήμερα οι απολογίες για το επεισόδιο και τους πυροβολισμούς στις Γούβες – Εκρητικό το κλίμα στα δικαστήρια

κρήτη-σήμερα-οι-απολογίες-για-το-επεισ-1253464

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αναμένεται να οδηγηθούν στο Δικαστικό Μέγαρο και να απολογηθούν στην αρμόδια ανακρίτρια, οι δύο από τους τρεις εμπλεκόμενους στο αιματηρό επεισόδιο στην ταβέρνα στις Πάνω Γούβες: ο 29χρονος που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και ο 32χρονος από κοντινό χωριό, που ήταν παρών στο ένοπλο επεισόδιο.

Ο αδερφός του 29χρονου, ο 27χρονος, ο οποίος επίσης είχε συμμετοχή στο επεισόδιο, δεν οδηγείται ενώπιον της Δικαιοσύνης σε αυτή τη φάση, καθώς στη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε και έσπασε και τα δύο του πόδια.

Υπενθυμίζεται ότι, όταν οι δύο οδηγήθηκαν ενώπιον της Εισαγγελέως υπήρξε ασφυκτικός κλοιός από συγγενείς και φίλους του τραυματία, που είχαν πολιορκήσει τα Δικαστήρια. Χρειάστηκε, μάλιστα, να επιστρατευθούν και άνδρες της ΕΚΑΜ για την ασφαλή διαφυγή των κατηγορουμένων. Για το λόγο αυτό, κι επειδή η ατμόσφαιρα «μυρίζει μπαρούτι», αναμένεται τα αστυνομικά μέτρα να είναι ισχυρά στα Δικαστήρια.

Τί ζητάει από την ανακρίτρια η σύζυγος

Σε δήλωση προς υποστήριξη της κατηγορίας προχώρησε η σύζυγος του 37χρονου, η οποία επίσης τραυματίστηκε από τα πυρά του 29χρονου κατηγορουμένου, όταν με το σώμα της προσπάθησε να προστατεύσει τον άνδρα της, που ήταν πεσμένος στο έδαφος. Η 44χρονη, η οποία διακρίνεται ξεκάθαρα στα βίντεο να προσπαθεί να αποτρέψει την επίθεση και να εμποδίσει το κακό, ζητά ακόμα το διορισμό τεχνικού συμβούλου βαλλιστικού πραγματογνώμονα-οπλουργού, αλλά κυρίως ζητά να επεκταθεί το βαρύ κατηγορητήριο και στους άλλους εμπλεκόμενους που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και είχαν, όπως υποστηρίζει, ενεργό ρόλο στο αιματηρό επεισόδιο των Άνω Γουβών.

Μάλιστα η ίδια φέρεται να περιγράφει διεξοδικά το ρόλο που διαδραμάτισε ο καθένας από τους εμπλεκόμενους στο επεισόδιο σε βάρος της οικογένειας της. Για παράδειγμα, για τον 32χρονο από το Καλό Χωριό, φέρεται να υποστηρίζει ότι πυροβόλησε προς το μέρος του συζύγου της, αμέσως μόλις κατέβηκε από το αυτοκίνητο. Η 44χρονη, επικαλούμενη σχετικές πληροφορίες και βίντεο, υποστηρίζει ότι οι εμπλεκόμενοι είχαν πάει για φαγητό σε ταβέρνα στην περιοχή της Χερσονήσου και ενώ δεν είχαν καν προλάβει να φάνε, χτύπησε το τηλέφωνο και έφυγαν εσπευσμένα και συντονισμένα. Υποστηρίζεται ότι κάποιος ειδοποίησε για την παρουσία της οικογένειας στις Πάνω Γούβες και έτσι έφυγαν άπαντες εσπευσμένα για να πάνε να τους βρουν, με αποτέλεσμα το ένοπλο περιστατικό σε βάρος τους. Για το λόγο αυτό ζητά από την ανακρίτρια να αρθεί το απόρρητο των τηλεφωνικών επικοινωνιών των κατηγορουμένων, όπως και να εκδοθεί διάταξη ώστε το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα να προχωρήσει σε κατάσχεση του αποκαλυπτικού βίντεο που καταγράφει τις κινήσεις των κατηγορουμένων στην ταβέρνα όπου βρίσκονταν λίγο νωρίτερα.

Η 44χρονη είναι επίσης νοσηλευόμενη λόγω του τραύματος στο χέρι, της επιτράπηκε ωστόσο να λείψει για λίγο προκειμένου να μεταβεί στο δικαστήριο και να υπογράψει την σχετική διαδικασία, παρουσία του συνηγόρου της, Γιώργου Κοκοσαλη. Ο 37χρονος σύζυγός της παραμένει στο νοσοκομείο, καθώς δέχτηκε πέντε σφαίρες σε κοιλιακή και θωρακική χώρα.

«Δυστυχώς παρακολουθήσαμε μια ασυνήθιστα άνανδρη, ανεπανάληπτα βίαιη και απρόκλητη αλλά κατ’ αποτέλεσμα συντεταγμένη, οργανωμένη και με στρατιωτική πειθαρχία ένοπλη επίθεση των κατηγορουμένων, κατά την οποία κινδύνευσαν εκτός του Μανώλη που δίνει το δικό του αγώνα για τη ζωή, η σύζυγός του, θαμώνες του καταστήματος αλλά και αθώες παιδικές ψυχές. Η οικογένεια εμπιστεύεται απόλυτα τους Δικαστές μας και θεωρεί ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να απονέμεται στις δικαστικές αίθουσες και όχι εκτός αυτών. Προς τούτο αναμένει την παραδειγματική τιμωρία των κατηγορουμένων» – δήλωσε στο Cretalive ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Γιώργος Κοκοσάλης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook