Κρήτη | Σημαντικές ελλείψεις προσωπικού και εξοπλισμού στην Αστυνομία

κρήτη-σημαντικές-ελλείψεις-προσωπικ-869762

Τη σημαντική μείωση του αριθμού του προσωπικού διαπίστωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, κατά την επίσκεψή της στην έδρα του ΤΑΕ Ηρακλείου.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης, στο πλαίσιο συζήτησης με τους αστυνομικούς που υπηρετούν εκεί, έγινε «εκτενής συζήτηση και μεταφέρθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση της Υπηρεσίας τους».

Όπως προκύπτει, η σημαντική μείωση στον αριθμό των αστυνομικών στο ΤΑΕ Ηρακλείου όπως και στο ΤΑΕ Μεσαράς, προκύπτει από την πρόσφατη αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών. Μάλιστα αναφορικά με το ΤΑΕ Μεσαράς, επισημαίνεται ότι «σε συνδυασμό με την ελάχιστη ως καθόλου ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων της ενδοχώρας του Νομού Ηρακλείου», προκύπτει ως επακόλουθο «η μείωση των εποχούμενων περιπολιών στο ελάχιστο και την αύξηση της μικροεγκληματικότητας των περιοχών αυτών».

Ωστόσο τα προβλήματα δε σταματούν εκεί, καθώς οι αστυνομικοί κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους βρίσκονται μπροστά στις ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και ειδικότερα στη μη επαρκή συντήρηση των υπηρεσιακών οχημάτων. Όπως επισημαίνει η Ένωση, «επίσης για την ιδιαίτερη αυτή Υπηρεσία όσον αφορά το επιχειρησιακό κομμάτι, για πολλά χρόνια δεν έχει γίνει μέριμνα ώστε να τους χορηγηθούν νέες υπηρεσιακές στολές και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα δεν επαρκούν για το σύνολο του προσωπικού, με αποτέλεσμα οι ίδιοι οι αστυνομικοί να εξασφαλίζουν για αυτά από το υστέρημά τους σε βάρος του οικογενειακού προϋπολογισμού τους».

Το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ν.Ηρακλείου θα συνεχίσει τις επισκέψεις σε όλες τις αστυνομικές Υπηρεσίες του Νομού ώστε να καταγράφει και να αναδεικνύει τα πραγματικά προβλήματα του αστυνομικού, δίπλα στον συνάδελφο που κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπαθεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του.

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook