Κρήτη | Σημάδια… ζωής για το λάδι – Ποιες είναι οι τιμές

κρήτη-σημάδια-ζωής-για-το-λάδι-ποιε-622180

Θετικά είναι τα μηνύματα που διαφαίνονται με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς για το λάδι, με την τιμή να φτάνει σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Με βάση τα όσα καταγράφονται στην Ισπανία, όπου η μέση τιμή του έξτρα παρθένου ελαιολάδου είναι στο 2.7 ευρώ το κιλό, είναι δεδομένο ότι ασκούνται πιέσεις και στην εγχώρια αγορά.

Μέσα από το ekriti.gr και το Ράδιο Κρήτη, είχε επισημανθεί πως η πορεία του λαδιού, όχι μόνο του ελληνικού, αλλά όλη της παραχθείσας ποσότητας σε παγκόσμιο επίπεδο, θα εξαρτηθεί από τη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου, καθώς φέτος θα παραχθεί εκεί η μισή ποσότητα παγκοσμίως, με περίπου 1.5 εκ. τόνους ελαιολάδου.

Η ποιότητα του Κρητικού ελαιολάδου, έστω και αν έχει πληγεί από τις καιρικές συνθήκες, την ανομβρία και την επέλαση του δάκου, στη διάρκεια του 2018, είναι που το διατηρεί σε αξιοπρεπή επίπεδα.

Η μέση τιμή του με βάση τον πίνακα του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης φτάνει ακόμη και το 3.15 σε κάποιες περιπτώσεις.

Ο κ. Μιχάλης Καμπιτάκης, μέλος της ΟΑΣΝΗ αναφέρει ότι σήμερα οι 0,4 – 0,5 γραμμές κυμαίνονται στα 2,70 – 2,80 ευρώ το κιλό, ενώ πριν δεν ξεπερνούσαν τα 2,60 ευρώ το κιλό». Σύμφωνα με τον ίδιο τα ελαιόλαδα έως 0,3 οξύτητα παίζουν στα 2,90 – 3 ευρώ ανά κιλό, αλλά το αρνητικό είναι ότι είναι ελάχιστα σε ποσότητες φέτος.

Πηγή: ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook