Κρήτη | Σε σταθερή κατάσταση στη ΜΕΘ ο 11χρονος που έπεσε από τον 3ο όροφο και η 11χρονη που παρασύρθηκε από μηχανή

κρήτη-σε-σταθερή-κατάσταση-στη-μεθ-ο-11χ-1634663

Εξακολουθούν να νοσηλεύονται στην ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, σε σταθερή κατάσταση, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο 11χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση έξι μέτρων στο Τυμπάκι, καθώς και η 11χρονη που παρασύρθηκε από δίκυκλο επίσης στο Τυμπάκι, αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Ειδικότερα, ώρες αγωνίας βιώνουν οι οικείου του 11χρονου, ο οποίος τραυματίστηκε βαρύτατα προχθές το απόγευμα, μετά από πτώση από το μπαλκόνι του σπιτιού του, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς, από ύψος περίπου 6 μέτρων.

Ο ανήλικος έπεσε στο κενό από τον τρίτο όροφο, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σοβαρά τραυματισμένος στο ΠΑΓΝΗ.

Το συμβάν έλαβε χώρα το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, στο Τυμπάκι Ηρακλείου, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία. Το αγόρι φέρεται να έπαιζε μαζί με το μικρότερης ηλικίας αδερφάκι του στο μπαλκόνι του τρίτου ορόφου, κάνοντας τσουλήθρα. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το κάγκελο του μπαλκονιού υποχώρησε με το παιδί να πέφτει μαζί με το κάγκελο: Αρχικά ο μικρός έπεσε σε διπλανό παράπηγμα και στη συνέχεια κατέληξε αιμόφυρτος στον δρόμο.

Οι μαρτυρίες των ντόπιων για το τι αντίκρισαν προχθές το απόγευμα στο Τυμπάκι είναι ενδεικτικές της σοβαρότητας του τραυματισμού του παιδιού.

«Είδαμε την κεφαλή του διαλυμένη… Και λέω τέρμα… Ήρθε όμως το ασθενοφόρο, το έβαλε πάνω… Ούτε μίλαγε, ούτε τίποτα!», ανέφερε κάτοικος της περιοχής, ο οποίος συμπλήρωσε: «Είχα την εγγονή μαζί μου και το παιδί δεν κοιμήθηκε καθόλου όλο το βράδυ… Ο Θεός να βοηθήσει το παιδί να γλιτώσει!».

Στη ΜΕΘ και η 11χρονη που παρασύρθηκε από δίκυκλο

Υπενθυμίζεται ότι λίγο αργότερα, το βράδυ της Τρίτης, μια 11χρονη τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε – επίσης – στο Τυμπάκι Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κορίτσι νοσηλευόταν χθες στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, έχοντας υποστεί πολλαπλά τραύματα. Ωστόσο, η κατάστασή του είναι σταθερή και δεν έχει διασωληνωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η 11χρονη τραυματίστηκε από διερχόμενο δίκυκλο την ώρα που επιχείρησε να διασχίσει κάθετα τον κεντρικό δρόμο του Τυμπακίου. Στο σημείο επικράτησε αναστάτωση, ενώ επιτόπου έσπευσε κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, διασώστες του οποίου πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες στην 11χρονη. Η μικρή διακομίστηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και κατόπιν στο ΠΑΓΝΗ.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook