Κρήτη | «Σε ψάχνουμε! Ποιος είσαι;» – Ψάχνουν τον άνθρωπο με τον μυστηριώδη φάκελο και τα 50 ευρώ

κρήτη-σε-ψάχνουμε-ποιος-είσαι-ψάχ-1690646

Μία έκπληξη περίμενε μέλη του Συλλόγου Γυναικών Επισκοπής «Η ΕΡΓΑΝΗ» προσερχόμενα το απόγευμα της Πέμπτης στο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου, που βρίσκεται μέσα στο χωριό, για το μάθημα της υφαντικής. Μπαίνοντας στο χώρο, αντιλήφθηκαν στο πάτωμα έναν φάκελο, τον οποίο προφανώς είχε ρίξει κάποιος κάτω από την πόρτα. Το Μουσείο ανήκει στον Πολιτιστικό Σύλλογο Επισκοπής που παραχωρεί το χώρο στον σύλλογο «Εργάνη» για τα μαθήματα που διεξάγει.

Όπως ήταν φυσικό, τον άνοιξαν και τότε βρήκαν μέσα ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ και ένα σημείωμα. Ήταν εν μέρει δακτυλογραφημένο, ενώ ο συντάκτης είχε προσθέσει και κάποιες λέξεις με ιδιόχειρη σημείωση.

Αποκαλύφθηκε λοιπόν ότι ο άνθρωπος αυτός είχε επισκεφθεί το χώρο του Μουσείου, το οποίο όμως ακόμα δεν λειτουργεί κανονικά, πριν από ένα χρόνο. Πρόκειται για τουρίστα από την Φινλανδία που είχε την επιθυμία να περιηγηθεί στο χώρο του Μουσείου. Όταν το επισκέφθηκε, η πόρτα ήταν κλειδωμένη, όμως στην προσπάθεια του να τσεκάρει αν ήταν απλά κλειστή, προκάλεσε ζημιά στο χερούλι. Αναζήτησε κάποιον υπεύθυνο ή κάποιον που να γνώριζε τους διαχειριστές του Μουσείου, δεν βρήκε κανένα. Και έτσι αποχώρησε.

Επέστρεψε όμως στην Κρήτη και έτσι θέλησε να …επανορθώσει για τη ζημιά που είχε προκαλέσει άθελα του πέρυσι. Μετέβη και πάλι στο Μουσείο, όμως η πόρτα ήταν ξανά κλειστή. Αυτή τη φορά αποφάσισε να αφήσει το …στίγμα του αλλά το έκανε αινιγματικά.

Έβαλε σε ένα φάκελο ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ και ένα σημείωμα στο οποίο γράφει: «Χαίρετε.

Ήμουν εδώ πέρυσι και έσπασα την πόρτα κατά λάθος όταν ήθελα να ελέγξω αν το Μουσείο ήταν ανοιχτό. Δεν υπήρχε προσωπικό εδώ, οπότε δεν μπορούσα να ειδοποιήσω κανέναν. Ήθελα να επιστρέψω και να ζητήσω συγνώμη.

SIGNOMI, LIPAME, SORRY,

APO IN Finlandese».

Η κίνηση αυτή εξέπληξε ευχάριστα αλλά και συγκίνησε τα μέλη του συλλόγου «Η ΕΡΓΑΝΗ» που διακρίνονται άλλωστε για το πνεύμα κρητικής φιλοξενίας. Αυτό που ζητούν τώρα είναι να μπορέσουν με κάποιο τρόπο να βρουν τον άνθρωπο αυτόν, να τον γνωρίσουν και να τον ευχαριστήσουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο, αναγνωρίζοντας την ευγένεια και το ήθος του.

Έτσι αποφάσισαν μέσω του Cretalive να γνωστοποιήσουν την ιστορία με την ελπίδα ότι πριν αναχωρήσει από την Κρήτη, θα μπορέσουν να τον βρουν και να τον φιλέψουν. «Σε ψάχνουμε! Εμείς θέλουμε να σε γνωρίσουμε και να σε ευχαριστήσουμε» διαμηνύουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook