Κρήτη | Σε ΜΕΘ του Ηρακλείου Ρεθυμνιώτης με κορωνοϊό – Γιατί δεν μπορούσε να νοσηλευτεί στο Ρέθυμνο

κρήτη-σε-μεθ-του-ηρακλείου-ρεθυμνιώτη-1139535

Σε νοσοκομείο του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στο ΠΑΓΝΗ, όπου και εισήχθη στην κλινική covid, μεταφέρθηκε χθες το απόγευμα ένας 79χρονος Ρεθυμνιώτης, ο οποίος τελευταία νοσηλευόταν στην κλινική covid του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Ο ηλικιωμένος -που η κατάσταση της υγείας του επιβαρύνθηκε τις τελευταίες ώρες αναπνευστικά- κρίθηκε αναγκαίο από τους γιατρούς να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο της Κρήτης, ώστε εάν κριθεί απαραίτητη η εισαγωγή του σε ΜΕΘ covid, να γίνει άμεσα χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος κατά την μεταφορά.

Και αυτό διότι ήταν αδύνατον να εισαχθεί στην ΜΕΘ του ρεθυμνιώτικου νοσοκομείου, λόγω έλλειψης εντατικολόγων και με δεδομένο ότι στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ιδρύματος, νοσηλεύεται ήδη από τις προηγούμενες ημέρες ένας 42χρονος ασθενής που είναι θετικός στον ιό, με συνέπεια η Εντατική να «πιέζεται» δραματικά.

Σταθερή η κατάσταση της υγείας του 42χρονου

Στο μεταξύ, σε σταθερή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Ρεθύμνου ο 42χρονος ασθενής, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοιό στις 14 Φεβρουαρίου και 3 ημέρες αργότερα, όταν η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, εισήχθη άρον – άρον στην Εντατική.

Από σήμερα το πρωί εξάλλου, οι θεράποντες ιατροί προχώρησαν στην σταδιακή διακοπή της καταστολής του ασθενούς και κατ’ επέκταση στην σταδιακή αφύπνιση του, με τα πρώτα σημάδια να είναι ενθαρρυντικά.

Σημειώνεται τέλος ότι και σήμερα αρκετά ήταν τα «ύποπτα» περιστατικά που κατέφθασαν κυρίως τις πρωινές ώρες στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου.

Πηγή:neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook