Κρήτη | Σε κοινωνική δομή ανηλίκων ο 14χρονος που επιτέθηκε με μαγκούρα και λήστεψε ηλικιωμένο

κρήτη-σε-κοινωνική-δομή-ανηλίκων-ο-14χρ-1693058

Τόσο από μέρους της ΕΛ.ΑΣ όσο κυρίως από μέρους της δικαιοσύνης πρωταρχικό μέλημα είναι να υπάρξει η κατάλληλη προσέγγιση του παιδιού.

Στενάχωρες σκηνές εκτυλίχθηκαν στα δικαστήρια με τον 14χρονο από χωριό της Μεσαράς, ο οποίος τον τελευταίο χρόνο φέρεται να προβαίνει, σύμφωνα με αστυνομικούς κύκλους, σε παραβατικές πράξεις με αποκορύφωμα το τελευταίο βίαιο περιστατικό σε βάρος ηλικιωμένου συγχωριανού του, τον οποίο χτύπησε με μαγκούρα και απέσπασε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, όπως καταγγέλλεται (δείτε ΕΔΩ)

Το αγόρι, το οποίο εμφανισιακά παραπέμπει σε ακόμα μικρότερο ηλικιακά παιδί, φέρεται να ζήτησε κατ’ επανάληψη συγνώμη, είπε ότι έχει μετανιώσει και υποσχέθηκε ότι στο εξής θα είναι σπίτι-σχολείο, σχολείο-σπίτι.

Όμως η σοβαρότητα του τελευταίου συμβάντος σε βάρος του 76χρονου σε συνδυασμό με την προγενέστερη παραβατική συμπεριφορά, προβλημάτισαν ιδιαίτερα την ανακρίτρια που ανέλαβε τον χειρισμό της υπόθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες.

Τόσο από μέρους της ΕΛ.ΑΣ όσο κυρίως από μέρους της δικαιοσύνης πρωταρχικό μέλημα είναι να υπάρξει η κατάλληλη προσέγγιση ώστε ο 14χρονος, με την σωστή στήριξη και καθοδήγηση, να συνειδητοποιήσει ότι η παραβατικότητα είναι μονόδρομος για την καταστροφή του. Δεν υπάρχει επιστροφή αν συνεχίσει να βαδίζει σε τέτοια …μονοπάτια.

Από την άλλη, τα πράγματα είναι έτσι που δεν υπάρχουν και πολλές εναλλακτικές.

Είναι γνωστό ότι στη διαχείριση τέτοιων υποθέσεων υπάρχουν σοβαρά κενά οπότε στην παρούσα φάση προκρίθηκε η λύση της προσωρινής φιλοξενίας του παιδιού σε κοινωνική δομή ανηλίκων, με την ελπίδα ότι ίσως κάτι αλλάξει.

Επιλέχθηκε αυτός ο δρόμος, όχι ως τιμωρία στο παιδί, αλλά ως αναμορφωτικό-θεραπευτικό μέτρο. Όμως στο άκουσμα της απόφασης, ο 14χρονος «λύγισε» και ξέσπασε σε κλάματα.

Οι αρμόδιοι προσπάθησαν να του εξηγήσουν ότι αυτό γίνεται για το καλό του και σε κάθε περίπτωση το διάστημα που θα φιλοξενηθεί θα είναι για ένα εξάμηνο.

 

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook