Κρήτη | Σε κλίμα συγκίνησης η τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου – “Πράσινο φως” για έργα | Photos

Στην τελευταία συνεδρίαση της παρούσας θητείας των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ηράκλειο -τρείς ημερες πριν την ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού συμβουλίου -εγκρίθηκε η πορεία εκτέλεσης προϋπολογισμού της Περιφέρειας Κρήτης έως και το Β´ τρίμηνο του 2019, εγκρίθηκαν 16 μελέτες που αφορούν έργα υποδομής και ανάπτυξης, καθώς και η εισήγηση για την υλοποίησης 4 ανταγωνιστικών Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Σε κλίμα φορτισμένο συναισθηματικά, κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος του ΠΣ Γιώργος Πιτσούλης και κατά τη λήξη ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ευχαρίστησαν θερμά για την συνεργασία τις παρατάξεις και όλα τα μέλη του Περιφερειακού συμβουλίου.
Επίσης, ο Πρόεδρος Γιώργος Πιτσούλης αναφέρθηκε στην συμβολή και στο έργο των αείμνηστων Αντπεριφερειαρχών Βιργινίας Μανασάκη και Κώστα Λαμπρινού, λέγοντας “κρίμα που δεν ειναι κοντά μας. Πρόσφεραν πολλά και θα μπορούσαν να προσφέρουν ακόμα περισσότερα”.

Στ. Αρναουτακης: “Πετύχαμε πολλά ενωμένοι για την Κρήτη και συνεχίζουμε”

Επίσης, ο κ Αρναουτάκης και ο κ Πιτσουλης, μιλώντας στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ανέφεραν, ότι ήταν επιτυχημένη και δημιουργική η συνεργασία και το έργο στην 5ετη θητεία που ολοκληρώνεται, ενώ έκαναν λόγο για την συμβολή όλων στο επίτευγμα του συγκρητισμού που έγινε πράξη στο Περιφερειακό Συμβούλιο και ευρύτερα στους τοπικούς θεσμικούς εκπροσώπους και στην κοινωνία.

«Πετύχαμε πολλά με την καλή συνεργασία όλων και έτσι θα συνεχίσουμε. Τις διαφορετικές απόψεις στο συμβούλιο τις θέλουμε γιατί γίνεται σύνθεση και γινόμαστε πολύ ποιο δυνατοί” είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Αναφερόμενος ο Περιφερειάρχης στη σημαντικότητα του έργου της Περιφέρειας, τόνισε ότι αυτό επιτεύχθηκε χάρη στην σωστή οργάνωση και τη συνεργασία όλων, παρότι, όπως ανέφερε, η Κεντρική διοίκηση από το 2012 λόγω μνημονίων στέρησε πόρους άνω των 150 εκατομμυρίων από την Περιφέρεια Κρήτης.

Ο κ Αρναουτακης, πρόσθεσε ότι,στην νέα θητεία με την συνεργασία όλων θα επιταχυνθεί το έργο της Περιφέρειας, ενώ ανέφερε ότι στον τομέα της εκτέλεσης των έργων και για θέματα όπως στις καθυστερήσεις των εργολάβων και την μη απορρόφηση των διαθεσίμων κονδυλίων, θα εξεταστούν οι ασφαλιστικές δικλείδες που μπορούν να μπουν για να προχωρήσουν τα έργα.

Ανέφερε τέλος ότι υπάρχουν εργολάβοι που τίθενται έκπτωτοι και καθυστερούν τα έργα και αυτό θα πρέπει να αλλάξει προκειμένου να υπάρχει νομική κάλυψη στην Αυτοδιοίκηση.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ