Κρήτη | Σε κλίμα κατάνυξης η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Προδρόμου | Video + Photos

κρήτη-σε-κλίμα-κατάνυξης-η-ενθρόνιση-τ-1402853

Σε κλίμα κατάνυξης έγινε το πρωί του Σαββάτου η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Προδρόμου.

Κλήρος και λαός υποδέχτηκαν τον νέο μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Πρόδρομο λίγο μετά τις 11:30 το πρωί στην πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη στο Ρέθυμνο. Ο μητροπολίτης έλαβε θερμής υποδοχής από τον Δήμαρχο Ρεθύμνης Γιώργο Μαρινάκη, ο οποίος τον καλωσόρισε με μία συγκινητική ομιλία.

Παρών στην τελετή ήταν και ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος και προκάτοχος του Προδρόμου, ο οποίος του παρέδωσε την Ποιμαντορική Ράβδο της Μητρόπολης, επισημαίνοντας πως είναι βέβαιος πως ο νέος Ποιμενάρχης θα ανταποκριθεί στα καθήκοντα του.

Η τελετή της Ενθρονίσεως του νέου Μητροπολίτη έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου.

Ο νέος Μητροπολίτης Ρεθύμνης , από τον Αρχιερατικό Θρόνο, εκφώνησε τον ενθρονιστήριο λόγο μίλησε γεμάτος συγκίνηση για το Ρέθυμνο και την τοπική Εκκλησία, της οποίας τα ηνία παραλαμβάνει. Αναφέρθηκε στην ιστορική χριστιανική πορεία του τόπου, ενώ υπογράμμισε πως αναλαμβάνει με προσήλωση και ευθύνη τα ηνία της τοπικής εκκλησίας, με σεβασμό στο παρελθόν και με το βλέμμα στο μέλλον. Κάλεσε τους πιστούς να συμπροσευχηθούν για την παύση του πυρός στην Ουκρανία, μίλησε με συγκίνηση για τον πρώην Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίος και ζήτησε από τους πιστούς να συμπορευθούν όλοι μαζί με όρθιο το κεφάλι απέναντι στις αντιξοότητες της εποχής.

Παρόντες στην τελετή ενθρόνισης στην Μητρόπολη Ρεθύμνης, είναι ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείο Μητροπολίτης, Λοοδικείας κ. Θεωδόρητος και ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος.

Κατά διάρκεια της τελετής εκφώνησε την εγκύκλιο και το Προεδρικό Διάταγμα για την τοποθέτηση του νέου Μητροπολίτη ο Υπογραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, Αρχιμανδρίτης π. Νήφων Βασιλάκης ενώ ακολούθησε το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη το οποίο μετέφερε ο εκπρόσωπος του, Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος.

Τις ευχές του Πατριάρχη Αλεξάνδρείας Θεοδώρου Β μετέφερε ο εκπρόσωπος του, Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος.

Γεμάτος συγκίνηση ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ευγένιος χάρισε στον νέο Μητροπολίτη ένα Αρχιερατικό Εγκόλπιο με την Παναγία την Κερά του Ρεθύμνου, το σήμα της πόλεως, τα Δελφίνια καθώς και μια Αρχιερατική Πατερίτσα.

Τον νέο Μητροπολίτη καλωσόρισαν ο μέχρι σήμερα τοποτηρητής της Ι.Μ.Ρ.Α Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίος και η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή ενώ εκ μέρους της Μητρόπολης το καλωσόρισμα απηύθυνε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Νικηφόρος.

Παρών επίσης στην ενθρόνιση, ήταν και ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος δήλωσε τα εξής:

«Η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Προδρόμου, σηματοδοτεί μια νέα εποχή αρχιερατικής διακονίας, πνευματικής και κοινωνικής προσφοράς για το Ρέθυμνο.

Ο νέος Ποιμενάρχης, με την προσωπικότητα που διαθέτει, την παρρησία του λόγου του, τις πνευματικές και εκκλησιαστικές του αρετές, έρχεται να συνεχίσει και να μεγαλώσει, το σπουδαίο έργο που άφησε ως παρακαταθήκη, ο προκάτοχος του και σημερινός Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ.κ. Ευγένιος. Ο νέος Μητροπολίτης ξεκινά την ποιμαντορία του πλήρης γνώσεων και εμπειριών.

Η αγάπη που έχει για το συνάνθρωπο και η ακούραστη διάθεση για προσφορά, εγγυώνται μια νέα δημιουργική περίοδο για το ποίμνιο του και το Ρέθυμνο.

Ως Περιφέρεια Κρήτης, του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο που

αναλαμβάνει. Άξιος.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook