Κρήτη | Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή της Αγίας Φωτιάς μετά την πτώση του βράχου

κρήτη-σε-κατάσταση-έκτακτης-ανάγκης-η-1559630

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας οι Κοινότητες Σχινοκαψάλων και Αγίου Ιωάννη του Δήμου Ιεράπετρας κηρύχθηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την κατολίσθηση της 30ης Οκτωβρίου στην περιοχή Αγιά Φωτιά που είχε ως συνέπεια την απώλεια ζωής ενός συνανθρώπου μας.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά από την άμεση επικοινωνία του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδόση Καλαντζάκη και το έγγραφο αίτημα του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας, κ. Νεκτάριου Παπαδάκη προς την Περιφέρεια Κρήτης στις 31 Οκτωβρίου, η οποία με τη σειρά της το προώθησε άμεσα προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλειο Παπαγεωργίου, ενώ με βάση τη συγκεκριμένη απόφαση η κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης στις ανωτέρω κοινότητες θα έχει ισχύ για τους επόμενους 6 μήνες, δηλαδή έως και την 1η Μαΐου 2023. Παράλληλα, έγινε αποδεκτό, επίσης και το αίτημα του κ. Παπαδάκη για πραγματοποίηση τεχνικογεωλογικής αναγνώρισης από την ΕΑΓΜΕ στο πλαίσιο εφαρμογής του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΕΑΓΜΕ ΚΑΙ ΓΓΠΠ με σκοπό την εξέταση κατολισθητικών φαινομένων και των επιπτώσεών τους, καθώς και την εκτίμηση της επικινδυνότητας για τις επηρεαζόμενες κατασκευές.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας: «Μετά από άμεση αντίδραση της Δημοτικής Αρχής και του Δήμου Ιεράπετρας ενημερώθηκαν τάχιστα τόσο η Περιφέρεια, όσο και το αρμόδιο Υπουργείο για το τραγικό συμβάν. Σύντομα, μαζί με τις Υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας και ειδικούς επιστήμονες θα συζητήσουμε διεξοδικά για τις απαιτούμενες μελέτες και τα έργα που είναι απαραίτητα για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια των πολιτών.

Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου παρακολουθούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα από την πρώτη στιγμή τις εξελίξεις επί του θέματος, δίχως βαρύγδουπες δηλώσεις και άσκοπη δημοσιότητα, όταν μάλιστα το περιστατικό είχε και ως συνέπεια την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής. Θέλουμε γρήγορο και σωστό αποτέλεσμα το οποίο θα έρθει μέσα από τη συνεργασία του Δήμου Ιεράπετρας με την Περιφέρεια, τα αρμόδια Υπουργεία και τους ειδικούς Επιστήμονες. Από την πλευρά μας ως Δημοτική Αρχή θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι ένα τέτοιο γεγονός δε θα επαναληφθεί ξανά στον Δήμο μας».

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook