Κρήτη | Σε απόγνωση οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων – Αυτά είναι τα «αγκάθια» του κλάδου

κρήτη-σε-απόγνωση-οι-οδηγοί-τουριστικ-1654615

Παραμένουν τα «αγκάθια» στον κλάδο των τουριστικών λεωφορείων αναφορικά με την διάθεση χώρου για την προσωρινή στάθμευση των πούλμαν πλησίον του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης». Την ίδια στιγμή, επαγγελματίες οδηγοί διαμαρτύρονται για την έλλειψη νόμιμων χώρων για τη στάση λεωφορείων στον ΒΟΑΚ – έπειτα από 4 και πλέον ώρες στο τιμόνι – όπως ορίζει η νομοθεσία.

Ειδικότερα, η ενεργειακή κρίση, οι ελλείψεις σε οδηγούς και η μη εξεύρεση λύσης στο ζήτημα διάθεσης χώρου για την αναμονή των τουριστικών λεωφορείων πλησίον του αεροδρομίου Ηρακλείου «καίνε» τον κλάδο των Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτη λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής χρονιάς.

Ο πρόεδρος Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης, Στράτος Μαγκουσάκης, υποστήριξε: «Αυτή τη στιγμή, η κρίση είναι μεγάλη. Υπάρχει αύξηση της τιμής του πετρελαίου. Ζητάμε οικονομική ενίσχυση εξαιτίας της αύξησης της τιμής του πετρελαίου. Γιατί ο αυτοαπασχολούμενος ιδιοκτήτης λεωφορείου δε μπορεί να απορροφήσει τη συγκεκριμένη αύξηση. Το μεγάλο μας αγκάθι είναι το αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Μετά από επίσκεψη που κάναμε ως φορείς στον κ. Πλιάκα, κάναμε πρόταση να ανασυγκροτηθεί το Ικάριο γήπεδο ως χώρο αναμονής τόσο για εμάς όσο και για τους υπαλλήλους του αεροδρομίου».

Την ίδια ώρα από την πλευρά του ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών γραφείων Ελλάδας Fed HATA, Λύσανδρος Τσιλίδης, τόνισε πως: «Την ενεργειακή κρίση την κατανοούμε όλοι. Αλλά, δυστυχώς, τα συναρμόδια υπουργεία είναι η μεγάλη πληγή. Ένα υπουργείο που είναι στη δικαιοδοσία του μια πράξη ή μια ενέργεια, οφείλει να ρωτήσει άλλα 9 υπουργεία την άποψή τους».

Είναι άξιο αναφοράς πως στα πλαίσια της ετήσιας συνέλευσης, τέθηκαν τα ζητήματα που τους απασχολούν, μεταξύ αυτών, η έλλειψη νόμιμων χώρων για τη στάση λεωφορείων στον ΒΟΑΚ ώστε οδηγοί να κάνουν παύση 45 λεπτών από την εργασία τους μετά από 4,5 ώρες στο τιμόνι. Συνέπεια όπως υποστήριξαν είναι να βρίσκονται αντιμέτωποι με υπέρογκα ποσά, για τα οποία ζητούν να απαλλαγούν λόγω της έλλειψης υποδομών.

«Εάν πιάσουμε τον ΒΟΑΚ από τη μία πλευρά της Κρήτης στην άλλη πλευρά, δε θα βρούμε 3 νόμιμους χώρους στάσης για να παρκάρει κάποιος οδηγός. Επομένως, οδηγοί και ιδιοκτήτες αναγκάζονται να πληρώνουν σε έλεγχο των οργάνων. Έχουμε 800 τουριστικά λεωφορεία στην Κρήτη και το μέγεθος των προστίμων που έπεσε είναι πάνω από 300.000 ευρώ. Θα κάνουμε το προσεχές διάστημα συνάντηση με τον κ. Χατζηδάκη για να δούμε τι θα κάνουμε. Αφού δεν υπάρχουν υποδομές να μη πληρώνουμε πρόστιμα», είπε ο κ. Μαγκουσάκης.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook